Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag terreurtoerist Abdelhamid Abaaoud, superheldin Jessica Jones en Johan Cruijff.

Abdelhamid Abaaoud Beeld reuters
Abdelhamid AbaaoudBeeld reuters

Wie is terreurtoerist Abdelhamid Abaaoud?

Terreurtoerist, zo noemt Abdelhamid Abaaoud zich in 2014 opgewekt op zijn inmiddels verwijderde Facebook-pagina. De Belg, die volgens Franse en Belgische veiligheidsfunctionarissen het brein is achter de aanslagen in Parijs van eind vorige week, is dan net aangekomen in Syrië om zich aan te sluiten bij de terreurgroep Islamitische Staat, toen nog ISIS.

Berichtgeving

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

Abdelhamid Abaaoud Beeld reuters
Abdelhamid AbaaoudBeeld reuters

Obama wil geen tweede Irak

De VS zullen geen grondtroepen inzetten tegen IS in Syrië en Irak, ondanks de belofte van president Obama de inzet te verdubbelen in de strijd tegen IS na de aanslagen in Parijs.

Plus-teken

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

null Beeld anp
Beeld anp

Topvrouwen: het wil niet vlotten

Het wettelijke streefcijfer voor topvrouwen in het bedrijfsleven wordt bij lange na niet gehaald. Bedrijven krijgen nu acht jaar extra de tijd van de minister om een inhaalslag te maken.

PostNL heeft een vrouwelijke voorzitter van de raad van bestuur, Herna Verhagen. Beeld Maarten Hartman
PostNL heeft een vrouwelijke voorzitter van de raad van bestuur, Herna Verhagen.Beeld Maarten Hartman

Europese getto's moeten ook worden bestreden

IS moet niet alleen in het kalifaat, maar ook in de getto's van Europa worden bestreden. Lees hier het commentaar.

Een politieactie in de Brusselse deelgemeente Molenbeek. Beeld anp
Een politieactie in de Brusselse deelgemeente Molenbeek.Beeld anp

'Een vrouwelijke rol mag in Hollywood niet te lelijk zijn' (+)

Scenarioschrijfster Melissa Rosenberg maakte voor Netflix van superheldin Jessica Jones (+) een vrouw die bot is, zuipt, neukt en worstelt met haar angsten. Net een mens dus. Maar een zeldzaamheid op tv.

Krysten Ritter als Jessica Jones, de eerste vrouwelijke superheld van Netflix. Beeld Netflix
Krysten Ritter als Jessica Jones, de eerste vrouwelijke superheld van Netflix.Beeld Netflix

Cruijff keert Ajax de rug toe (+)

Johan Cruijff heeft zijn eerste liefde, Ajax, de rug toegekeerd (+). Daardoor zullen we nooit precies weten hoe zijn nieuwe voetballer in de toekomst zou ogen. Dat is jammer.

Johan Cruijff Beeld BrunoPress/Imago
Johan CruijffBeeld BrunoPress/Imago

'Mensen met gemengd bloed zijn de verzoeners van onze tijd' (+)

Welke rol speelt afkomst in Nederland? Dat onderzoekt Robert Vuijsje in een reeks interviews. Deze keer in Land van Afkomst (+) interviewde hij cabaretier Johan Fretz (30): 'Het is bijna een provocatie om te pleiten voor zachtmoedigheid.'

Johan Fretz. Beeld Robin De Puy
Johan Fretz.Beeld Robin De Puy

We naderen (na 19 jaar) station Arnhem (+)

Het station Arnhem Centraal dat lange tijd niet gebouwd leek te kunnen worden gaat donderdag officieel open. Na alle leed heeft Arnhem wel iets moois.

null Beeld Harry Cock
Beeld Harry Cock

Ambachtelijkheid is best lastig (+)

Conceptmaker Scato van Opstall bespreekt om de week geslaagde en minder geslaagde communicatiepogingen van merken en instanties. Deze week: A-merken zetten ambachtelijkheid in (+) om de concurrentie de baas te blijven. Best lastig.

null Beeld
Beeld

Column Sylvia Witteman (+)

Mijn zoontje praatte in zijn slaap (+). 'Pray for Amsterdam... hashtag pray for Amsterdam...' Het arme schaap! Had die toestand in Parijs hem zo aangegrepen?

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over