Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: op pad met Kraantje Pappie, in de VS is chauffeur Uber werknemer en een interview met Geraldine Kemper.

Fans van Kraantje Pappie tijdens een optreden. Beeld Io Cooman
Fans van Kraantje Pappie tijdens een optreden.Beeld Io Cooman

Nog drie moorden

Willem Holleeder wordt verdacht van nog eens drie moorden. Afgelopen december werd hij opgepakt omdat hij betrokken zou zijn bij de criminele afrekeningen op hasjhandelaren Kees Houtman en Thomas van der Bijl. Donderdag maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend dat hij inmiddels ook verantwoordelijk wordt gehouden voor de liquidaties op Cor van Hout, Willem Endstra en John Mieremet.

'Plus'-teken?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Willem Holleeder Beeld ANP
Willem HolleederBeeld ANP

Chauffeur Uber is werknemer in VS

Taxibedrijf Uber behandelt zijn chauffeurs als werknemers, vinden Amerikaanse rechters. Zij zijn dus geen zelfstandigen, zoas Uber beweert. De gevolgen hiervan kunnen ingrijpend zijn.

Een rij taxi's in San Francisco. Uberchauffeurs moeten als zelfstandigen zelf hun verzekeringen en sociale premies betalen. Als zij werknemer zijn, hoeft dat niet. Beeld Reuters
Een rij taxi's in San Francisco. Uberchauffeurs moeten als zelfstandigen zelf hun verzekeringen en sociale premies betalen. Als zij werknemer zijn, hoeft dat niet.Beeld Reuters

Stagiairs

Niet meer slapen onder je bureau en af en toe een zaterdag vrij. De Amerikaanse topbank Goldman Sachs breekt met de trend om stagiaires zo hard mogelijk te laten werken - tot ze soms letterlijk doodvallen - door met nieuwe regels te komen.

null Beeld Reuters
Beeld Reuters

Asha ten Broeke

Asha ten Broeke in haar column over vrouwenbesnijdenis: 'De relatie tussen islam en vrouwenbesnijdenis is allesbehalve eenduidig.' (+)

Kraantje Pappie

Met de drie (!) albums die hij vandaag uitbrengt, is rapper Kraantje Pappie uitgegroeid tot een entertainmentfabriek. Met zijn eigen label hoopt hij 'goor veel geld' te verdienen. Een dag op pad met Kraantje Pappie (+).

null Beeld Io Cooman
Beeld Io Cooman

Troostprijs

Enith Brigitha krijgt een plaats in de Hall of Fame van de zwemsport. Een troostprijs. Ze had olympisch goud moeten winnen in 1976. Alleen had je toen die gedrogeerde DDR-meiden. (+)

Enith Brigitha: 'Ik ben nog fit. Dat kunnen die Oost-Duitsen niet zeggen.' Beeld Klaas Jan van der Weij
Enith Brigitha: 'Ik ben nog fit. Dat kunnen die Oost-Duitsen niet zeggen.'Beeld Klaas Jan van der Weij

Geraldine Kemper

Toen ze 19 was begon Geraldine Kemper ( 25 ) als 'noob' bij BNN. Nu is ze één van de gezichten van 3 op reis en Spuiten en Slikken. 'Een pilletje af en toe gaat er wel in.' (+)

Geraldine Kemper Beeld Frank Ruiter
Geraldine KemperBeeld Frank Ruiter

Het kan in Almere

Teun van de Keuken in zijn column (+): 'Het is natuurlijk reuze leuk om een roze koek, creditcard, of politicus aan te prijzen, maar het allerleukste moet het toch zijn om een hele stad aan de man te brengen.'

Drie Britten leveren bij Het Nationale Ballet met hun drieluik Cool Britannia een mooie bijdrage aan het Holland Festival. Recensent Annette Embrechts gaf het stuk vier sterren.

Cool Brittania Beeld
Cool BrittaniaBeeld

Matras

Aaf Brandt Corstius in haar column over een van de allerdomste activiteiten die er bestaan: een matras uitproberen (+).

Meer over