Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: Nederlandse militair sluit zich aan bij IS, Iraanse parlement toch laatste woord in atoomdeal en Coolsingel moet eyecatcher van Rotterdam worden.

redactie
IS-sympathisanten houden de bekende IS-vlag trots omhoog. Beeld anp
IS-sympathisanten houden de bekende IS-vlag trots omhoog.Beeld anp

Nederlandse militair sluit zich aan bij IS, wat doet defensie?

Met verbijstering heeft politiek Den Haag donderdag gereageerd op het overlopen van een Nederlandse luchtmachtmilitair naar terreurgroep Islamitische Staat (IS). Maar ervaringen in andere westerse landen leren dat dit niet de laatste keer zal zijn. Meer overlopers zullen volgen. 'Dit kun je onmogelijk voorkomen.' Lees hier het artikel.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie. Beeld anp
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie.Beeld anp

Parlement Iran krijgt toch laatste woord over atoomdeal

Juist nu de Amerikaanse president Obama genoeg steun heeft in het congres voor de nuclaire deal met Iran, wil de Iraanse leider dat ook zijn parlement de overeenkomst gaat bestuderen. Lees hier het verhaal.

Plusteken

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Ayatollah Ali Khamenei. Beeld anp
Ayatollah Ali Khamenei.Beeld anp

De nieuwe Coolsingel: meer allure, minder asfalt

De één had gehoopt op een geheel autovrije straat, de ander vreest juist dat er straks voor chauffeurs geen doorkomen meer aan is. Toch lijkt bijna iedereen in Rotterdam enthousiast dat de Coolsingel, bekend van het Monopoly-bord, meer allure krijgt. Lees hier de reportage.

De Coolsingel. Beeld Raymond Rutting
De Coolsingel.Beeld Raymond Rutting

Slim gebruik van een creditcard loont

Nederlanders betalen bij voorkeur met pin, een creditcard hebben zij, als ze er al een hebben, hoogstens voor 'erbij'. Toch kan die bij slim gebruik voordelig zijn - zolang u maar snel aflost. Lees hier hoe dit precies in elkaar steekt. (+)

Een vrouw pint geld bij een pinautomaat van ABN-Amro. Beeld anp
Een vrouw pint geld bij een pinautomaat van ABN-Amro.Beeld anp

Wat 25 jaar Photoshop heeft veroorzaakt

Photoshop bestaat 25 jaar. Kunstenaars Danielle Kwaaitaal en Carla van de Puttelaar over de revolutie die het fotobewerkingsprogramma in hun werk heeft veroorzaakt. Plus: hun zeven Photoshophoogtepunten. (+)

Pushbericht

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

null Beeld Collectie Boijmans van Beuningen
Beeld Collectie Boijmans van Beuningen

Column Margriet Oostveen

Gaat de Telegraaf met de vluchtelingenadvertentie Bild achterna? Lees hier de column van Margriet Oostveen. (+)

null Beeld
Beeld

Het beeld dat alles verandert

De foto van de verdronken Syrische peuter Aylan veranderde op slag onze kijk op het vluchtelingendrama op de Middellandse Zee. Het neemt plaats tussen die andere iconische beelden die leidden tot een waarlijke omslag in ons denken. Lees hier het artikel. (+)

De foto van het omgekomen jongetje dat aanspoelde in de Turkse badplaats Bodrum. Beeld anp
De foto van het omgekomen jongetje dat aanspoelde in de Turkse badplaats Bodrum.Beeld anp

De aardappeleters van Nuenen

Het bronzen beeld van de aardappeleters verdeelt Nuenen tot op het bot. En dan is er nog dat hardnekkige gerucht over de nazaten van de boerenfamilie: is Vincent van Gogh hun overgrootvader? Lees hier het artikel. (+)

Het gerenoveerde huis aan de Gerwenseweg 4 in Nuenen waar 'de aardappeleters' van het wereldberoemde schilderij van Vna Gogh woonden. Beeld Daniel Cohen.
Het gerenoveerde huis aan de Gerwenseweg 4 in Nuenen waar 'de aardappeleters' van het wereldberoemde schilderij van Vna Gogh woonden.Beeld Daniel Cohen.

Wat zijn dit voor vragen?

Kleinkunstenares Karin Bloemen (55) doet wat ze kan, sinds ze weet wat ze kan. Zoals nu in de variéteshow Cirque Stiletto. Dat besef had ze liever eerder gehad. Lees hier het interview. (+)

Karin Bloemen. Beeld anp
Karin Bloemen.Beeld anp

Column Aaf Brandt Corstius

Dit jaar heb ik besloten Zomergasten over te slaan en in plaats daarvan mij te wijden aan het bekijken van alle jubileumafleveringen van 10 jaar Ik vertrek. Weten waarom? Lees hier de column.

Een stil uit Ik Vertrek. Beeld
Een stil uit Ik Vertrek.Beeld
Meer over