Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: Fraude bij Volkswagen, restauratie New York Public Library en kan een mug hiv overdragen?

null Beeld X
Beeld X

Fraude

Er zijn sterke aanwijzingen dat autofabrikanten massaal sjoemelen met de uitstootcijfers van dieselauto's. Deze staan hierdoor veel schoner te boek dan dat ze in de praktijk zijn, zegt Milieudefensie naar aanleiding van berichten uit de VS over geknoei door Volkswagen. Het concern loopt daardoor in de VS de kans op een miljardenboete.

Plus-teken

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

null Beeld AFP
Beeld AFP

Minister Koenders in Iran

De Iraanse buitenlandminister Javad Zarif staat al te wachten in een imposante spiegelzaal als zijn Nederlandse collega Bert Koenders de trap op komt lopen. In zijn kielzog het roedel fotografen dat tegenwoordig dagelijks naar het ministerie moet komen om alweer een buitenlandse gast vast te leggen. (+)

Bericht

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders ontmoet de Iraanse President Hassan Rohani in Teheran. Beeld ANP
Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders ontmoet de Iraanse President Hassan Rohani in Teheran.Beeld ANP

Reportage: Met 500 man peddelen voor verlamde Lars

Lars de Beer was als zelfstandige onverzekerd en raakte verlamd. Zijn vrienden zamelen geld voor hem in. (+)

Deelnemers aan het evenement Paddle for Lars. Beeld Julius Schrank/ de Volkskrant
Deelnemers aan het evenement Paddle for Lars.Beeld Julius Schrank/ de Volkskrant

Column Willem Vissers

Het antwoord op die ene vraag blijft maar in het hoofd spoken van columnist Willem Vissers: hoe is het mogelijk dat analisten en serieuze sportjournalisten de tackle van Moreno op Shaw geen zware overtreding vinden en dat zelfs sommige topscheidsrechters oordelen dat het een ongelukje is, dat zoiets kan gebeuren? (+)

De tackle van Hector Moreno op Luke Shaw. Beeld AFP
De tackle van Hector Moreno op Luke Shaw.Beeld AFP

Reconstructie: Hoe Houben restauratie NY Public Library kreeg

De Nederlandse architect Francine Houben kreeg onlangs de prestigieuze opdracht om de New York Public Library onder handen te nemen. Hoe is haar dat gelukt? (+)

New York Public Library. Beeld getty
New York Public Library.Beeld getty

Reportage: Dam tot Damloop

Voor de meeste recreanten waren de 16 kilometer van de Dam-tot-Damloop meer dan genoeg, Michel Butter doet ze na 24 kilometer 'inlopen'. Alles om in Amsterdam straks een goede tijd neer te zetten. (+)

Michel Butter tijdens het trainen, net voordat hij deelneemt aan de Dam tot Damloop. Beeld Julius Schrank/ de Volkskrant
Michel Butter tijdens het trainen, net voordat hij deelneemt aan de Dam tot Damloop.Beeld Julius Schrank/ de Volkskrant

Recensie: De Stille Kracht

Toneelgroep Amsterdam gooit het met de bewerking van Couperus' De Stille Kracht en overdonderende visuele effecten over een heel andere boeg dan de destijds legendarische tv-serie.

Gijs Scholten van Aschat, Halina Reijn, Mingus Dagelet en Maria Kraakman in De Stille Kracht. Beeld Jan Versweyveld
Gijs Scholten van Aschat, Halina Reijn, Mingus Dagelet en Maria Kraakman in De Stille Kracht.Beeld Jan Versweyveld

Op het tweede gezicht: Ron Meyer

Met de langste staking sinds de jaren dertig dwong hij een beter loon af voor de schoonmaaksector én speelde hij zich in de kijker van zijn partij, de SP. Het bestuur wil Ron Meyer als opvolger van partijvoorzitter Jan Marijnissen. Morgen debatteert hij voor het eerst met zijn tegenkandidaat. (+)

Portret van vakbondsman en raadslid Ron Meyer uit Heerlen. Beeld ANP
Portret van vakbondsman en raadslid Ron Meyer uit Heerlen.Beeld ANP

Wetenschap: Kan een mug hiv overdragen?

Een onwaarschijnlijk scenario is het niet: een mug zuigt bloed van iemand die met hiv is geïnfecteerd en schakelt vervolgens over op het volgende nietsvermoedende slachtoffer. Verspreidt het virus zich dan ook? (+)

null Beeld X
Beeld X

Column Aaf Brandt Corstius

Aaf is fan van de tekenfilms van Pixar. Tijdens goed gelukte animatiefilms geeft ze zich over aan existentiële gedachten als 'Welke emotie heb ik eigenlijk het meest?' en 'Wie drukt er momenteel op de knoppen van mijn innerlijk paneel?' Lees hier Aafs nieuwste column. (+)

null Beeld X
Beeld X
Meer over