Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: Het grote succes van tv-programma We zijn er bijna! verklaard, een openhartig interview over MH17 met de directeur van Malaysia Airlines Europe en het einde van de Volkskrant Select-app.

redactie
Beeld van de groep van 43 reizigers die dit voorjaar een kampeertocht maakte door Griekenland. In hun eigen camper of caravan trokken ze van camping naar camping langs toeristische hoogtepunten. Beeld Omroep MAX
Beeld van de groep van 43 reizigers die dit voorjaar een kampeertocht maakte door Griekenland. In hun eigen camper of caravan trokken ze van camping naar camping langs toeristische hoogtepunten.Beeld Omroep MAX

Tsipras zal beloften aan kiezers moeten breken

Er komt toch geen Grexit. 'De zenuwslopende marathonsessie van Europese leiders in Brussel is maandagochtend geëindigd met een schrale overwinning voor Europa. Een Grexit lijkt voorlopig afgewend en er ligt een akkoord voor een derde en hopelijk laatste hulpprogramma voor de Grieken, maar van euforie zal aan beide kanten geen sprake zijn.'

'Plus'-teken?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Tsipras loopt zijn kantoor binnen in Athene. Beeld reuters
Tsipras loopt zijn kantoor binnen in Athene.Beeld reuters

'De Grieken hebben deze regels zelf afgesproken'

De EU vertelt Griekenland welke nieuwe wetten het moet aannemen en welke bezuinigingen het moet doorvoeren om financieel te worden gered. Hoe uniek is dat in de geschiedenis van de Europese samenwerking? Ondermijnt het de Griekse democratie? 'Vooral de vorm waarin de EU ingrijpt in Griekenland is uniek', zegt Adriaan Schout, coördinator Europa bij het Instituut Clingendael.

Een anti-EU demonstrant in Athene. Beeld reuters
Een anti-EU demonstrant in Athene.Beeld reuters

De linkse Grieken

De Grexit is voorkomen, maar van de beloften waarmee Tsipras in januari de verkiezingen won, is niets meer over. Nu Tsipras uit Brussel is teruggekomen met nog meer bezuinigingen, is de woede en verbijstering bij de linkse Grieken groot. (+)

Een vrouw loopt langs posters over het Griekse referendum met de tekst 'nee'. Beeld anp
Een vrouw loopt langs posters over het Griekse referendum met de tekst 'nee'.Beeld anp

Trump bijt altijd harder

De Republikeinen hebben een probleem dat snel groter wordt: het heeft rossig haar, gromt de hele tijd, hapt naar alles, schiet omhoog in de peilingen en heet Donald Trump. Het is alsof de partij op de lange, moeilijke weg naar het Witte Huis op een valse kettinghond is gestuit die de doorgang verspert. Ze zou er het liefst met een grote boog omheen willen lopen, maar dat kan niet. (+)

Donald Trump tijdens een speech in Phoenix, Arizona. Beeld afp
Donald Trump tijdens een speech in Phoenix, Arizona.Beeld afp

We zijn er bijna!

MAX' kijkcijfersucces We zijn er bijna! laat je in een paar minuten je laatste restjes cynisme overboord gooien. Waarom is het programma over oudere vakantiegangers op kampeertrip zo goed gelukt? (+)

Een groep van 43 reizigers maakt dit voorjaar een kampeertocht door Griekenland.De vakantiegangers zijn veelal gepensioneerden met reisbloed in de aderen. Beeld Omroep MAX
Een groep van 43 reizigers maakt dit voorjaar een kampeertocht door Griekenland.De vakantiegangers zijn veelal gepensioneerden met reisbloed in de aderen.Beeld Omroep MAX

The Big Five

De Tour ging van start met vier favorieten. Een vijfde kanshebber voegde zich bij hen. Hoe staan de Big Five ervoor nu het peloton de bergen intrekt? (+)

Christopher Froome (rechts) op het tekenpodium voor aanvang van de zevende etappe. Naast zich renners van de ploegen die ook beschikken over een kanshebber voor de eindzege. Beeld  Klaas Jan van der Weij
Christopher Froome (rechts) op het tekenpodium voor aanvang van de zevende etappe. Naast zich renners van de ploegen die ook beschikken over een kanshebber voor de eindzege.Beeld Klaas Jan van der Weij

Land van afkomst

Robert Vuijsje gaat in gesprek met acteur Mimoun Oaissa. Wat voor rol speelt afkomst in zijn leven? 'Iedereen heeft iets te klagen. De een komt hier vandaan, de ander daar vandaan. Voor mij is het: ik heb een doel en dat wil ik bereiken, de rest vind ik niet zo interessant.' (+)

Mimoun Oaissa (rechts) in Shouf Shouf Habibi! (2004). Beeld
Mimoun Oaissa (rechts) in Shouf Shouf Habibi! (2004).Beeld

Interview

MH17, een jaar later. Een interview met Huib Gorter, directeur van Malaysia Airlines Europa. 'Je wilt ze allemaal omhelzen, hun verdriet wegnemen, maar dat kun je niet.' (+)

Huib Gorter. Beeld Jiri Buller.
Huib Gorter.Beeld Jiri Buller.

Conceptman

De vooringenomenheid van onze conceptman werd op de proef gesteld op theartofimpact.nl. 'Ik zie een binnenruimte met een groot lichtgrijs labyrint, gehouwen uit een soort hoekige heuvel. Qua vorm mooi, maar allejezus wat moet je er verder mee.' (+)

Logo The Art of Impact. Beeld
Logo The Art of Impact.Beeld

Liefde

Daan Heerma van Voss is op de Gay Pride in Napels. 'Midden op straat beginnen twee vrouwen van in de twintig hevig met elkaar te zoenen. Wat sinds Tosca niet is veranderd: voor elke vorm van liefde moet gevochten worden.' (+)

Twee vrouwen zoenen na een Gay Pride in Seoul. Beeld afp
Twee vrouwen zoenen na een Gay Pride in Seoul.Beeld afp

De Select-app stopt

De Volkskrant Select-app stopt per 3 augustus a.s. als aparte app. Lees hier waarom en waar u na 3 augustus alvast tien artikelen uit de krant van morgen kunt lezen.

null Beeld Volkskrant
Beeld Volkskrant
Meer over