Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: een interview met Malik Azmani (VVD), een profiel van de oudste nog levende ex-regeringsleider ter wereld en gezinnen die tegen elkaar aankruipen bij de eRadiator.

Door de redactie
Vluchtelingen krijgen instructies voordat zij aan boord gaan van een militair toestel op het eilandje Lampedusa, half februari. Beeld afp
Vluchtelingen krijgen instructies voordat zij aan boord gaan van een militair toestel op het eilandje Lampedusa, half februari.Beeld afp

Hij bedoelt het goed. Malik Azmani, de nieuwe boeman van het asielbeleid, doet zijn best om te laten zien hoe hij meeleeft met asielzoekers. Zondag stelde het VVD-Kamerlid voor om geen enkele asielzoeker meer toe te laten in Nederland. De Volkskrant interviewde hem. (+)

Columniste Sylvia Witteman leest een meisje de les op straat, zittend op een bloembak met een handvol pistachenootjes: 'Pats, daar lag die ouwetruttenopmerking tussen ons in, als een kwak lauwe stamppot.' (+)

Met een blinde vlek gaat het helemaal mis, merkt de conceptman. Dat geldt voor een gemeen kijkende poes op een blik kattenvoer net zo goed als voor een dubieus statement van Marietje Schaake (D66) over het TTIP-handelsverdrag. (+)

Een plakje cake en koffie. Zo Hollands wordt zijn begrafenis, vreest cabaretier Eric van Sauers. In de interviewserie Land van Afkomst praat hij over verdwijnende tradities, wrok in Paramaribo en te grote, verkeerd geparkeerde auto's. (+)

De jaren negentig waren niet alleen de periode van de fluoriserende trainingspakken; ook de democratie floreerde. Maar vandaag de dag is die democratie op zijn retour, merkt David Brooks van de New York Times. En daarmee veranderen toon en richting van de politiek.

Gij zult meer betalen, luidt het vijfde gebod in de terugkerende serie '10 geboden van goed eten.' Want helaas: duurder eten is beter. Niet mokken, lekker dokken. (+)

'Die acht ton is tussen de drie en vier maal zoveel als de zogenoemde Balkenendenorm, het maximumloon voor banen in de publieke sector'. schrijft Willem Vissers in zijn sportcolumn Ruimte op Links. (+)

Piet de Jong kan terugkijken op jaren van geharrewar aan land en gedonder op zee. Véél jaren, want komende goede vrijdag wordt de Nederlandse oud-premier en duikbootkapitein honderd. Daarmee is hij de oudste nog levende ex-regeringsleider ter wereld. (+)

Nederlandse kinderen zetten hun schoen dit jaar misschien wel voor de serverkachel. Tenminste, als het aan de bedenkers van de eRadiator ligt. Bij wijze van test staan enkele computerservers momenteel niet in datacentra maar bij gezinnen in huis. Als verwarming. (+)

De rechtszaak tegen de verdachten van de Staatsliedenbuurtliquidaties is begonnen. Tijdens de wildwestschietpartij op 29 december 2012 werden vijf mensen beschoten in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. (+)

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

null Beeld De volkskrant
Beeld De volkskrant
Meer over