Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: het bed-, bad- en broodcompromis, Max Verstappen over zijn F1-carrière en de nieuwe plaat van Blur.

Max (L) en Jos Verstappen.Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Nasir (17) was een van de vluchtelingen die zaterdag in Libië op de rampboot naar Europa stapten. Wat gebeurde er precies? En hoe wist hij te overleven? Een reconstructie. (+)

Snel, sneller, snelst luidt het motto op de Tweede Maasvlakte. Vrijdag gaat een hypermoderne terminal van APMT open die daarin uitblinkt.

Daar is-ie dan. Het nieuwe product waarvan Apple vurig hoopt dat het net zo'n revolutie ontketent: de Apple Watch, vanaf vandaag te koop. Is de hype terecht?

In de rubriek Commentaar bespreekt Raoul du Pré het bed-, bad- en broodcompromis. 'De koppeling tussen opvang en terugkeer is niet verkeerd. Het voorkomt valse hoop en uitzichtloosheid.'

Mannen die niet in het bezit zijn van de juiste verblijfspapieren worden in een dependance van de Pauluskerk opgevangen. De Pauluskerk waarschuwde in 2012 al dat er steeds meer illegalen in Nederland op straat leven en de situatie steeds schrijnender wordt.Beeld ANP

Blur komt met een nieuwe plaat. Goed, in 2003 was er ook een album, maar daaraan werkte de geluidsbepalende Graham Coxon niet mee. Je zou dus kunnen zeggen dat The Magic Whip Blurs ware opvolger is van 13 ( 1999 ). En dat is héél goed nieuws. (+)

Jeanne Prisser bericht over wat zich afspeelt in de voorhoede van de beeldende kunst. Deze week: goed getrainde jongens in het Frans Hals en een prehistorisch heiligdom. (+)

Beeld Arnoud Holleman

PowNed, Shownieuws, racevakbladen, kranten: wie was er niet om Max Verstappen aan te klampen tijdens een korte stop in Zandvoort? Hij leeft zijn droom. 'Ik ben waar ik altijd al wilde zijn. Ik kan er geen genoeg van krijgen.' (+)

In Peter Buwalda's roman Bonita Avenue ontmoet Aaron Bever in de platenbieb van Enschede een gepensioneerde tandarts die hem achthonderd originele jazz-lp's in het vooruitzicht stelt. Dat die belofte niet wordt nagekomen lijkt vreemd, maar is bij nader inzien misschien wel begrijpelijk. (+)

Apocalyptisch, zwoel, dwingend. De Belgische fotograaf Geert Goiris toont zijn werk voor het eerst groots in Nederland. Merel Bem gaf de expositie Flashbulb Memories, Ash Grey Prophecies vier sterren. (+)

Beeld Geert Goiris

Aaf Brandt Corstius ontdekt dat er zoiets als microvarkentjes bestaat en is meteen verkocht. Nu leeft ze in een wereld die bevolkt wordt door termen als zeugje en borgje en toompje. (+)

Een microvarkentje.Beeld ANP
Meer over