Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag doneren via pin, de evacuatie van het VUmc en het oeuvre van Van Morrison.

Een auto ligt in het water bij het VUmc. Beeld epa
Een auto ligt in het water bij het VUmc.Beeld epa

Rusland 'bevriest' conflict Oekraïne

Het lijkt erop dat Rusland onder druk van de westerse sancties heeft besloten het conflict in het oosten van Oekraïne te 'bevriezen' om te voorkomen dat de oorlog opnieuw in volle hevigheid oplaait. Vertegenwoordigers van de pro-Russische rebellen en de Oekraïense regering kwamen in de Wit-Russische hoofdstad Minsk bijeen om te proberen een einde te maken aan het geweld, dat de afgelopen week al flink is afgenomen.

null Beeld afp
Beeld afp

Collecteren met pin

Goede doelen halen steeds minder geld op met collectes. De inzet van het pinapparaat moet daar nu verandering in brengen. 'Geen cash? U kunt ook pinnen hoor.' (+)

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

null Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant
Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Lek op VUmc

'We probeerden het water nog tegen te houden door lakens voor de deur te leggen, maar het hielp niet. We zijn via het raam ontsnapt.' Treurig zitten twee medewerksters van de linnenkamer in de kelder van het Amsterdamse VU Medisch Centrum op hun bureaus. Op de vloer liggen de lakens verwrongen in een centimeters hoge smurrie van water en modder. Een rijtje mappen met dossiers is door en door nat, in de hoek ligt een omgevallen koelkast. (+)

Ambulances staan klaar voor de evacuatie van patiënten vanuit het Amsterdamse ziekenhuis VUmc. Beeld anp
Ambulances staan klaar voor de evacuatie van patiënten vanuit het Amsterdamse ziekenhuis VUmc.Beeld anp

Rens van Tilburg

Volgens columnist Rens van Tilburg toont de begroting voor 2016 aan dat de koek op is. 'Dijsselbloems feestbegroting, zonder feest.' (+)

Dijsselbloem. Beeld anp
Dijsselbloem.Beeld anp

De grootste blueskenner ter wereld

Hollander Guido van Rijn maakte een complete discografie van het blueslabel Paramount. Zo behoedt hij uniek materiaal voor de vergetelheid. V bezocht de grootste blueskenner ter wereld. (+)

Plus-teken

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

null Beeld Daniel Cohen
Beeld Daniel Cohen

Joost Luiten

Morgen is hij terug op de baan die hem de grote successen bracht: De Kennemer in Zandvoort, op het KLM Open. Daar hoopt Joost Luiten na een minder jaar zijn oude vorm te hervinden. Een interview. (+)

Joost Luiten. Beeld anp
Joost Luiten.Beeld anp

Nico Dijkshoorn

Columnist Nico Dijkshoorn over het Nederlandse medeleven ten opzichte van vluchtelingen: 'Die massale schouderklopjacht, ten koste van alles. Naast een nog vochtige Syriër gaan staan, hem een roestige beschuitbus in handen drukken en zeggen: 'In Holland no more water around you! Because of the waterwerken!'' (+)

null Beeld anp
Beeld anp

De zeiler die schipbreuk leed

Wouter Verbraak strandde als navigator op een rif in de Indische Oceaan tijdens de bekendste oceaanrace van de wereld. 'Voor het eerst was ik in het zeilen echt bang.' (+)

Wouter Verbraak. Beeld Peter van Hal
Wouter Verbraak.Beeld Peter van Hal

Het beste van Van Morrison

Wat hebben we daar lang op moeten wachten: (bijna) al het werk van de zo bezield zingende Van Morrison is weer te beluisteren. Genieten van hoe goed hij was, en - soms - nog altijd is. (+)

Van Morisson in de jaren zestig. Beeld -
Van Morisson in de jaren zestig.Beeld -

Aaf Brandt Corstius

Columniste Aaf Brandt Corstius heeft het niet zo op truffels: 'Truffel is voor de jaren tien wat pesto was voor de jaren negentig en paprikapoeder voor de jaren tachtig. Truffel is overal, en dat is niet per se goed. Is er dan niemand die heeft opgemerkt dat truffel best goor is en dan vooral in grote doseringen?' (+)

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over