Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: geheime raketbasis, bokser Rafik Harutjunjan, Gerdi Verbeet.

null Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant
Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Het slechte nieuws is dat de daling van de werkloosheid stagneert, het goede dat er wel meer werk is. Maar dat werk is gegaan naar mensen die al een baan hadden. (+)

Berichtgeving

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

In de wijk Leidsche Rijn wordt hard gebouwd aan de nieuwe bioscoop en congreslocatie CineMec. Beeld ANP
In de wijk Leidsche Rijn wordt hard gebouwd aan de nieuwe bioscoop en congreslocatie CineMec.Beeld ANP

ProRail voorziet 'hinderrijk' jaar voor reizigers

De ingrijpende werkzaamheden bij het belangrijkste spoorknooppunt van Nederland, Utrecht Centraal, leiden voor de treinreiziger tot een 'hinderrijk' 2016. De gevolgen van het werk in Utrecht, in combinatie met dat aan andere trajecten en stations, zijn zo verreikend dat spoorbeheerder ProRail nu al een waarschuwing afgeeft.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Iran toont beelden van geheime, James Bond-achtige raketbasis

Vier dagen nadat het een nieuwe middellange afstandsraket testte, heeft Iran beelden vrijgegeven van een geheime raketbasis. De ondergrondse basis, die doet denken aan beelden uit een James Bond-film, is volgens Teheran gebouwd in een berg, op een diepte van zo'n 500 meter. In een honderden meters lange tunnel zijn diverse raketten te zien die Israël en Amerikaanse bases in het Midden-Oosten zouden kunnen treffen.

Plus-teken

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

De ondergrondse tunnel met raketten en lanceerinrichtingen. Beeld AFP
De ondergrondse tunnel met raketten en lanceerinrichtingen.Beeld AFP

Column Elma Drayer

Het kabinet, het zal u vermoedelijk niet zijn ontgaan, wil de opvang van nieuwe asielzoekers op sobere wijze inrichten. 'Sober', schreef NRC Handelsblad, 'is ineens het toverwoord'. (+)

Vluchtelingen zoeken kleding uit die buurtbewoner hebben gebracht naast de Sportcentrum Schuttersveld, dat is ingericht als noodopvang. Beeld ANP
Vluchtelingen zoeken kleding uit die buurtbewoner hebben gebracht naast de Sportcentrum Schuttersveld, dat is ingericht als noodopvang.Beeld ANP

'Ik train zodat mijn idolen mijn rivalen worden'

Rafik Harutjunjan is titelhouder in het weltergewicht. Reden om groot te dromen. Alleen lukt het niet om een gevecht te organiseren. Boksen in Nederland is een kleine affaire. (+)

null Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant
Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Yayoi Kusama: tijdloos, eindeloos en nooit stiploos

De Japanse kunstenares Yayoi Kusama schildert en tekent al zestig jaar stippen. Ze wil met polkadots de wereld redden, al gaat dat vaak ten koste van haar geestelijke gezondheid. Het Louisiana Museum in Denemarken toont een retrospectief. (+)

Yayoi Kusama bij haar kunstwerk Pumpkin (1994). Beeld Yayoi Kusama
Yayoi Kusama bij haar kunstwerk Pumpkin (1994).Beeld Yayoi Kusama

Column Peter Buwalda

'Hee!', hoorde ik de man bij de Thai brullen. 'Wat zit je nou te kijken dan?' Ik keek niet, wat scheelde. Maar Suzy keek wel. Ze keek bang.

'Jij hebt een bekende kop. Je lijkt op een elf. Jij zit in de Tolkienfilms. Toch?' (+)

null Beeld ANP
Beeld ANP

Lessen in lekkers

Kaaskorstjes, oude melk, visgraatjes, wortelschillen. Werry van Leeuwen (33), de kok van eetcafé Sugar Hill in Arnhem, heeft zich speciaal op ons verzoek gestort op recepten met afval in de hoofdrol. Het was een uitdaging, maar de moeite waard. 'Afval kan zo lekker zijn.' Vandaag: wentelteefje met theezakjes en kakiage van appelschillen. (+)

null Beeld Rein Janssen
Beeld Rein Janssen

Wat zijn dit voor vragen?

Oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (64) presenteert De Strijd, een serie over de geschiedenis van de Nederlandse arbeider. 'Mijn oma was nog een dienstmeisje.' (+)

Gerdi Verbeet. Beeld Frank Ruiter
Gerdi Verbeet.Beeld Frank Ruiter

Column Aaf Brandt Corstius

Nu de herfstvakantie er aankomt, verwacht ik hem elk moment in mijn inbox: het automatische antwoord. Ja, er zullen vast wel een paar automatische antwoorden aan me gemaild worden, want in de herfstvakantie nemen veel mensen een paar dagen vrij van hun werk. En die mensen stellen een automatisch antwoord in. (+)

null Beeld Flickr
Beeld Flickr
Meer over