Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: moet Hollande naar Bataclan?, Rome verbiedt 'gladiatoren' en 'soldaten' en het broertje van Aaf Brandt Corstius.

Een soort Hades: fascinerend theaterproject van Delpeut (****). Beeld Roel van Berckelaer
Een soort Hades: fascinerend theaterproject van Delpeut (****).Beeld Roel van Berckelaer

Hollande direct naar Bataclan, was dat wel verstandig?

Wat doet een president als een grote aanslag wordt gepleegd? Op 11 september 2001 vloog de Amerikaanse president George W. Bush van Florida naar Louisiana, omdat de terugreis naar Washington te gevaarlijk werd gevonden. Op 13 november ging president Hollande direct naar de Bataclan, meteen nadat de bestorming door de politie was afgelopen.

De Franse president Francois Hollande staat kort na de aanslagen de pers te woord in de buurt van het Bataclan-theater in Parijs. Beeld anp
De Franse president Francois Hollande staat kort na de aanslagen de pers te woord in de buurt van het Bataclan-theater in Parijs.Beeld anp

Rome verbiedt 'gladiatoren' en 'soldaten' rond toeristische attracties

Het stadsbestuur van Rome heeft een verbod uitgevaardigd op acteurs die als Romeinse legioensoldaten of gladiatoren geld verdienen aan toeristen rond het Colosseum en andere belangrijke bezienswaardigheden. De maatregel, die boetes tot 400 euro aan overtreders in het vooruitzicht stelt, moet de uitstraling van de Italiaanse hoofdstad verbeteren en er het cultureel erfgoed beter beschermen.

null Beeld afp
Beeld afp

Oppositie schaart zich achter aangepaste justitiebegroting

Een ruime meerderheid van coalitie- en oppositiepartijen in de Tweede Kamer schaarde zich vandaag achter de aangepaste begroting van Veiligheid en Justitie. De begroting kan daardoor rekenen op steun in Tweede én Eerste Kamer. Minister Van der Steur van Justitie zegde toe zijn best te doen om in het voorjaar 'voldoende middelen' uit te trekken voor de politie, het Openbaar Ministerie en de rechtbanken.

null Beeld anp
Beeld anp

Wie hard schreeuwt heeft niet altijd pijn

'Heb het over het kwaad, strijk en zet valt de naam van Hannah Arendt. Ook filosoof Hans Achterhuis voerde haar vorige week op als kroongetuige in zijn repliek op een stukje van mij', aldus Elma Drayer.

Een vrouw steekt een kaars aan voor de slachtoffers in Parijs. Beeld anp
Een vrouw steekt een kaars aan voor de slachtoffers in Parijs.Beeld anp

Kunstenaar Nicolas Provost is een genre op zichzelf

De projecten en films van de Belgische kunstenaar Nicolas Provost lijken soms clichés, maar zitten vol zeggingskracht. Zijn boodschap is somber, en toch beeldschoon. Een profiel. (+).

Posterbeeld van de expositie Exodus. Beeld Tim Van Laere Gallery
Posterbeeld van de expositie Exodus.Beeld Tim Van Laere Gallery

Zorgen van hockeybond over toename wangedrag

De Nederlandse hockeybond KNHB maakt zich zorgen over het toenemende geweld op de hockeyvelden. Volgens de bond worden er steeds meer rode en gele kaarten gegeven. Ook zou de sfeer buiten het veld vaker grimmig zijn.

Maartje Paumen met KNHB voorzitter Erik Cornelissen. Beeld anp
Maartje Paumen met KNHB voorzitter Erik Cornelissen.Beeld anp

Waar blijven de finalisten van cabaretfestivals?

Hans Teeuwen, Theo Maassen, Plien & Bianca, Marc-Marie Huijbregts: ze kickstartten ooit hun loopbaan met het winnen van een sabaretfestival. Tegenwoordig hoor je vaak niets meer van finalisten. Hoe kan dat? (+)

null Beeld
Beeld

Moet ik kiezen voor een hoger zorgrisico?

Mijn zorgverzekeraar geeft veel korting bij een vrijwillig eigen risico van 500 euro. Ik kan het maximale risico van 885 euro best betalen. Moet ik hiervoor kiezen? De geldvraag.

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

Mijn kleine broertje is vader

De column van Aaf Brandt Corstius: 'Ik was vooral bezig met het piepkleine zwartharige meisje. En met mezelf. 'Ik ben tante!', schalde ik door de gangen van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. 'Ik! Ben tante!' (+)

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

Een soort Hades: fascinerend theaterproject van Delpeut

Vier sterren voor Delpeut: Thibaud Delpeut maakte van Een soort Hades een groots en fascinerend theaterproject over het leven op hellend vlak, zonder zekerheden. Noréns inrichting is enerzijds een soort onderwereld, anderzijds een microsamenleving.

Hein van der Heijden en Ilke Paddenburg in Een soort Hades. Beeld Roel van Berckelaer
Hein van der Heijden en Ilke Paddenburg in Een soort Hades.Beeld Roel van Berckelaer
Meer over