Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: Tika Stardust heeft seks met gehandicapten, wereldkampioen wielrennen Peter Sagan en Shell staakt het boren bij Alaska.

null Beeld Sofie van de Calseijde
Beeld Sofie van de Calseijde

Waarom boort Shell niet meer?

Shell heeft vriend en vijand verrast door de zoektocht naar olie in de Chukchi Zee boven Alaska 'voor de voorzienbare toekomst' te staken. Het besluit werd maandagochtend om 7 uur meegedeeld, op wat dit jaar vermoedelijk de laatste dag was van de exploratievergunning in het Arctisch gebied. Waarom stopt Shell met boren? (+)

Een '(+)' achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor
slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

null Beeld AFP
Beeld AFP

'Koning Sait'

Welke rol speelt afkomst in Nederland? Robert Vuijsje onderzoekt het in een reeks interviews. Sait Cinar (36): 'Ik ben Koning Sait, waarom moet ik belasting betalen?' (+)

Sait Cinar. Beeld Robin de Puy
Sait Cinar.Beeld Robin de Puy

Missie

Tika Stardust is seksueel verzorgende die werkt met lichamelijk en geestelijk gehandicapten. Werk dat ze zelf ervaart als een missie. 'Doe ik nou zoiets raars?' (+)

Tika Stardust. Beeld Sofie van de Calseijde
Tika Stardust.Beeld Sofie van de Calseijde

Kunduz

De provincie Kunduz viel vandaag in handen van de Taliban. Een belangrijke factor daarin is de Afghaanse Lokale Politie (ALP), een vijf jaar geleden door de Amerikanen opgerichte eenheid die meer problemen creëert dan oplost. In delen van Kunduz genieten de Taliban steun van de bevolking doordat ALP-agenten zich misdragen, zegt Obaid Ali van het Afghanistan Analysts Network in Kabul. (+)

null Beeld AFP
Beeld AFP

Azc in Enschede

Onze verslaggeefster Margriet Oostveen toog naar Enschede om zich te verdiepen in dubbelspel rond een asielzoekerscentrum dat niet mag komen. (+)

null Beeld ANP
Beeld ANP

Blonde fee

Als een blonde fee rees ze op uit het water. Willy Stähle (1945 - 2015) was meervoudig kampioen waterskiën, maar belandde in een rolstoel en raakte in een isolement. Peter de Waard memoreert haar in een postuum.

Willy Stähle. Beeld Hollandse Hoogte
Willy Stähle.Beeld Hollandse Hoogte

Peter Sagan

Iedereen verwachtte zijn grappen en grollen toen Peter Sagan als wereldkampioen wielrennen van zijn fiets stapte. Maar hij begon over de vluchtelingen. Wat gaat er om in het hoofd van de 'eeuwige tweede'? Een profiel van Sagan. (+)

null Beeld Belga
Beeld Belga

Bokskampioenen

Bukom, een oude visserswijk in het hart van Accra, Ghana, produceert aan de lopende band bokskampioenen. Hoe kan dat? (+)

null Beeld Karijn Kakebeeke
Beeld Karijn Kakebeeke

Volkswagenschandaal

Hoewel al jarenlang blijkt dat ook in Nederland op grote schaal wordt gemanipuleerd met de uitstoot van dieselauto's, zegt het ministerie van Infrastructuur en Milieu niet te weten welke fabrikanten hier sjoemelen. In rapporten die het ministerie heeft laten opstellen over de vervuiling door personenauto's, ontbreekt informatie over merken en modellen.

Plusbericht

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgenklaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

null Beeld AP
Beeld AP

Dierenseks

Onze columniste Sylvia Witteman ging een dagje naar Artis en luisterde hoe een wanhopige vader het concept dierenseks aan zijn zoontjes probeerde uit te leggen. Maar snapte hij het zelf eigenlijk wel? (+)

Reuzenschildpadden paren in Artis. Beeld Reuters
Reuzenschildpadden paren in Artis.Beeld Reuters
Meer over