Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: A-Film is failliet, de column van Willem Vissers en Jannet Vaessen van Women Inc.

Reconstructie van Homo naledi, de oudste mensachtige. Beeld Mark Thiessen / AFP, National Geographic
Reconstructie van Homo naledi, de oudste mensachtige.Beeld Mark Thiessen / AFP, National Geographic

Supervondst Afrika is nog veel groter

Een van de archeologen achter de spectaculaire vondst van een oermens studeerde ooit in Nederland. Hoe is het om je diep onder de grond door een gaatje van 18 centimeter te wurmen? (+)

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

Alia Gurtov. Beeld John Hawks / University of Wisconsin-Madison
Alia Gurtov.Beeld John Hawks / University of Wisconsin-Madison

A-Film failliet

De teloorgang van A-Film, een van de leidende filmdistributeurs in de Benelux, lijkt aanstaande. Vandaag vraagt het in Amsterdam gevestigde bedrijf bij de rechtbank uitstel van betaling aan.

Zwartboek. Beeld
Zwartboek.Beeld

Protest op Curaçao

De Isla-raffinaderij heeft Curaçao werk en geld gebracht. Maar ook vervuiling en gezondheidsklachten. Zaterdag waren de bewoners het zat en gingen de straat op. (+)

Demonstranten eisen zaterdag onderzoek naar vervuiling. Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant
Demonstranten eisen zaterdag onderzoek naar vervuiling.Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Tom Dumoulin

Willem Vissers in zijn column: 'Tom Dumoulin zit als een beeld op de fiets, zeggen kenners. Sierlijk, met dat lange lijf, bijna bewegingloos. Stil op zijn benen na dan. Die benen trapten maar door, eindeloos door maanlandschappen in Spanje. Berg op, berg af, alsof inspanning louter ontspanning was.' (+)

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

De teleurgestelde wielrenner Tom Dumoulin na afloop van de twintigste etappe van de Vuelta. Beeld anp
De teleurgestelde wielrenner Tom Dumoulin na afloop van de twintigste etappe van de Vuelta.Beeld anp

Patty Griffin

In Amerika behoort ze tot de eredivisie van de singer-songwriters, in Europa is de kleine zaal van de Oosterpoort groot genoeg. Patty Griffin gaf een fabuleus concert op het TakeRootFestival. (+)

Patty Griffin in Groningen. Beeld Harry Cock / de Volkskrant
Patty Griffin in Groningen.Beeld Harry Cock / de Volkskrant

Het atletiekjaar waarin alles anders werd

Met de laatste Diamond League, vrijdagavond in Brussel, is een gedenkwaardig atletiekseizoen afgesloten. De eerste wereldtitel voor een Nederlandse atlete en andere opmerkelijke trends uit 2015. (+)

Dafne Schippers heeft haar status als wereldkampioene vrijdag waargemaakt bij de slotwedstrijd van de Diamond League in Brussel. Beeld afp
Dafne Schippers heeft haar status als wereldkampioene vrijdag waargemaakt bij de slotwedstrijd van de Diamond League in Brussel.Beeld afp

Das Rheingold *****

Magistraal hoe Johan Simons, als intendant van de Ruhr-triënnale, in Das Rheingold stuk voor stuk de uitstekende zangers verandert in acteurs.

Das Rheingold, van Richard Wagner. Beeld Michael Kneffel
Das Rheingold, van Richard Wagner.Beeld Michael Kneffel

Op het tweede gezicht: Jannet Vaessen

Dat het vrouwenfestival Women Inc. in tien jaar tijd een begrip is geworden, is voor een flink deel te danken aan directeur Jannet Vaessen. Ze is het gezicht van een nieuwe generatie activisten: ze wordt 'kriebelig' van feminisme en 'slachtofferschap'. Ze straalt liever optimisme uit. (+)

Jannet Vaessen. Beeld Jiri Buller
Jannet Vaessen.Beeld Jiri Buller

Crème

Op vakantie hebben we ons keurig ingevet met zonnebrandcrème, 's avonds misschien nog met aftersun en menig mens gaat de deur niet uit zonder dagcrème op te smeren. Maar wat gebeurt er eigenlijk met dat spul als we het over de huid verdelen? Waar blijft het? En kan een lotion echt hydrateren of rimpels wegnemen? (+)

null Beeld anp
Beeld anp

Aaf Brandt Corstius

Aaf Brandt Corstius in haar column over het gilet: 'De gilet past iedereen, dat is het goede nieuws, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Voor je het weet, lijk je op een country- and-western-zangeres of iemand die in de jaren tachtig in een De Dijk-coverband speelde. Ook is de kans groot, als je een zwart gilet op een witte bloes draagt, dat mensen in restaurants bestellingen bij je gaan doen.' (+)

Designer Pablo Ramirez. Beeld epa
Designer Pablo Ramirez.Beeld epa
Meer over