Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: de nieuwe Anton Corbijn, de DDoS-aanval op Ziggo en de Toyota's van IS.

James Dean (Dane DeHaan) en Dennis Stock (Robert Pattinson) in de auto. Beeld Caitlin Cronenberg
James Dean (Dane DeHaan) en Dennis Stock (Robert Pattinson) in de auto.Beeld Caitlin Cronenberg

DDoS-aanval

Ouders moeten veel beter toezicht houden op de activiteiten die hun kinderen ontplooien op internet. Dat zegt Gert Ras, het hoofd van het Team High Tech Crime van de politie naar aanleiding van de arrestatie van vijf verdachten die in augustus DDoS-aanvallen pleegden op de sites van KNP en Ziggo. Vier van de verdachten zijn tussen de 14 en 17 jaar en een is 21 jaar. De jongens komen uit Berkelland, Lochem, Den Helder, Schoorl en Vinkeveen.

null Beeld anp
Beeld anp

Minder hbo-studenten

Er zijn dit jaar 6.400 studenten minder begonnen aan een hbo-opleiding, een daling van 6,6 procent. Dat is te wijten aan het studieleenstelsel, menen studentenorganisaties. Voor sommige jongeren is het nu te duur geworden om door te leren.

+-teken?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

null Beeld anp
Beeld anp

De Toyota's van IS

In de propagandafilmpjes van de Islamitische Staat zijn ze geregeld te zien. Ogenschijnlijk eindeloze colonnes Toyota Hilux pick-up trucks, met zwaarbewapende strijders in de laadklep. Woensdag riep de Amerikaanse opsporingsdienst FBI de autofabrikant op om hen te helpen achterhalen hoe IS aan zulke grote aantallen van zijn trucks heeft kunnen komen. De oproep past in een breder onderzoek door het ministerie naar internationale goederen- en kapitaalstromen naar het Midden-Oosten. (+)

null Beeld ap
Beeld ap

Ross Douthat

'Is Poetin aan de winnende hand?', schrijft Ross Douthat in zijn column. 'Amerikaanse haviken vrezen dat Poetin zijn Krimtactiek zal herhalen in de Baltische staten.' (+)

null Beeld ap
Beeld ap

Benicio del Toro

Als acteur verkeert Benicio Del Toro al een carrière lang in en om de drugswereld. Zo ook in 'Sicario', de nieuwe Hollywoodfilm over de strijd tegen de Mexicaanse kartels. Wat maakt hem zo geknipt voor schurkenrollen? (+)

null Beeld .
Beeld .

Van wie is de schaatssport?

Europa onderzoekt of de schaatsfederatie de mededingingsregels overtreedt. Voor beoefenaars van kleinere sporten is zaak even belangrijk als het Bosman-arrest voor voetballers uit 1995. (+)

null Beeld Klaas-Jan van der Weij
Beeld Klaas-Jan van der Weij

Gekweekte nier

Een van de grootste dromen van de geneeskunde - gekweekte nieren uit het lab - is weer een stap dichterbij gekomen. Artsen uit onder meer Leiden zijn erin geslaagd een mininiertje te kweken dat sterk lijkt op een niertje in wording uit een menselijk embryo.

Push

Wilt u 's avonds bericht krijgen als de tien artikelen uit de krant van morgen klaarstaan? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

null Beeld Minoro Takasato
Beeld Minoro Takasato

Anton Corbijn

In de film Life belicht Anton Corbijn de vriendschap tussen filmster James Dean en diens fotograaf. Geen onbekend terrein. Een interview. (+)

null Beeld anp
Beeld anp

The Walk

Een recensie van The Walk (****): 'Een hommage aan de Twin Towers, maar ook een spektakel dat je klamme handen bezorgt. Door de subtiel maar effectief uitgevoerde 3D voel je de diepte tot in je vezels zuigen.'

null Beeld Sony Pictures
Beeld Sony Pictures

Sylvia Witteman

Sylvia Witteman vond 50 worden als het trekken van een verstandskies. Ze vroeg aan Twitter om haar op te vrolijken. De uitkomst viel niet tegen. (+)

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over