Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: een interview met Mauro, Parijse terrastips en een profiel van de eerste Afrikaanse wielerploeg in de Tour de France: MTN-Qhubeka.

de redactie
Mauro Manuel. Beeld Ernst Coppejans
Mauro Manuel.Beeld Ernst Coppejans

'Deze Mauro ben ik, die is leuker'

De voornaam is genoeg. Mauro Manuel is 's lands bekendste asielzoeker. Bijna vier jaar na de mediastorm die rond hem opstak, kijkt hij terug. 'Ik kon geen tv meer zien, ik wilde niet die Mauro zijn.' (+)

Parijs heeft ook áárdige obers

Kil en arrogant, zo ervoer Peter Giesen meestal de bejegening op een Parijs' terras. Tot hij zich als correspondent vestigde in de stijlvaste Franse hoofdstad en dorpse vriendelijkheid ontdekte bij betaalbaar bier. Hij verzamelde de beste plekken en leidt ons rond. (+)

Parisiennes op een Frans terras. Beeld Io Cooman
Parisiennes op een Frans terras.Beeld Io Cooman

Rutte komt niet uit de Griekse puzzel

Grexit of geen Grexit? Het ultieme vonnis velt uiteindelijk de Europese Raad van regeringsleiders. Premier Rutte moet kiezen tussen twee kwaden. (+)

Premier Mark Rutte. Beeld anp
Premier Mark Rutte.Beeld anp

Apothekers genoeg, maar te weinig pillen

Ana van Es beschrijft hoe de Griekse crisis ingrijpt in het dagelijkse leven van provincieplaats Drama. Farmaciebedrijven willen niet meer leveren aan de apothekers in Drama. Toch is dat niet hun enige probleem. 'Patiënten zijn hier verwend.' (+)

Vrijwilligers van een sociale apotheek geven medicijnen uit in Drama. Beeld Io Cooman
Vrijwilligers van een sociale apotheek geven medicijnen uit in Drama.Beeld Io Cooman

North Sea Jazz van start

Met vrolijk schetterend koperwerk van het Amsterdamse Gallowstreet ging gistermiddag de veertigste editie van het North Sea Jazz Festival van start. Dubbel feest, want het is de tiende keer dat het in Rotterdam gehouden wordt, in en rond Ahoy' op het Zuidplein. Een locatie die het publiek steeds beter bevalt, want North Sea Jazz was nooit zo snel uitverkocht als dit jaar. (+)

'Plus'-teken?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

De hoogzwangere soulzangeres Ntjam Rosie straalt tijdens haar optreden op North Sea Jazz. Beeld anp
De hoogzwangere soulzangeres Ntjam Rosie straalt tijdens haar optreden op North Sea Jazz.Beeld anp

Fotomoment voor het koninklijk huis

Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en hun kroost gingen vanmiddag op de foto voor de pers, geflankeerd door honden Skipper en Lala. Op het strand bij Meijendel in Wassenaar kon het gezin onbeperkt worden gefotografeerd en gefilmd, met als restrictie de Oranjes tijdens hun vakantie met rust te laten.

De koning en zijn gezin op het strand van Meijendel. Beeld anp
De koning en zijn gezin op het strand van Meijendel.Beeld anp

Afrikaanse dans over Franse wegen: profiel wielerploeg MTN-Qhubeka

Qhubeka betekent iets als vooruitgang in het Nguni, een van de talen van Zuid-Afrika. MTN-Qhubeka is ook de eerste Afrikaanse ploeg in de Tour de France.'Fietsen moet cool worden in Afrika.' (+)

Antwerpen, afgelopen maandag. Daniel Teklehaimanot (met arm om zijn nek) wordt voor de start van de derde etappe geknuffeld en toegezongen door landgenoten uit Eritrea. Beeld Klaas Jan van der Weij
Antwerpen, afgelopen maandag. Daniel Teklehaimanot (met arm om zijn nek) wordt voor de start van de derde etappe geknuffeld en toegezongen door landgenoten uit Eritrea.Beeld Klaas Jan van der Weij

'Wat ben ik blij dat ik ontdekt heb dat mijn leven wel degelijk van mij is'

De Vlaamse schrijfster Griet op de Beeck overpeinst een zomer lang zaken die ze liever eerder had geweten. Deze keer: leven van hoop, is dat wel zo'n goed idee? 'Er is een geweldige zin in Oom Wanja, de toneeltekst van Tsjechov: Doe mij maar onzekerheid, dan is er tenminste nog hoop.' (+)

Scènefoto van Oom Wanja uitgevoerd door Toneelschuur Producties, 2015. Beeld Toneelschuur Producties
Scènefoto van Oom Wanja uitgevoerd door Toneelschuur Producties, 2015.Beeld Toneelschuur Producties

Alcohol en zon, kan dat kwaad?

Op het strand, een zomers terras of gewoon in de eigen zonnige achtertuin: in de loop van de middag lonkt een koel biertje, een cocktail of een glas rosé. Maar is dat wel zo verstandig? Heeft de combinatie van zon en alcohol misschien ook negatieve bijwerkingen? (+)

Zon, zee en Heineken in Egmond. Beeld anp
Zon, zee en Heineken in Egmond.Beeld anp

Glazen bol

V Zomer Magazine voorspelt het nieuws van afgelopen week. Omdat het niet anders kan. Dan weet u het alvast. (+)

Jean-Pierre Geelen voorspelt weinig zon voor Griekenland. Beeld anp
Jean-Pierre Geelen voorspelt weinig zon voor Griekenland.Beeld anp
Meer over