Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: euforie in Teheran, Ayaan Hirsi Ali en ongevraagd stijladvies voor Hans Spekman. 

Een vrijwilliger danst met twee 'Grandmothers Against Poverty and Aids' in Kaapstad. Beeld An-Sofie Kesteleyn
Een vrijwilliger danst met twee 'Grandmothers Against Poverty and Aids' in Kaapstad.Beeld An-Sofie Kesteleyn

Veel Iraniërs zijn blij met de deal over het Iraanse atoomprogramma. Maar correspondent Thomas Erdbrink ontmoet in Teheran ook scepsis. Er zouden te veel concessies zijn gedaan en er blijft wantrouwen tegenover de VS. Een tegenstander: 'We zullen nog net genoeg centrifuges overhouden om wortelsap te maken.' (+)

Vrijwilligerswerk op reis levert een bijzondere ervaring op, maar het is niet altijd nuttig. Veel aanbieders hanteren geen erkende richtlijnen, zijn vaag over de financiën en bereiden hun vrijwilligers slecht voor. De branche streeft wel naar verbetering, blijkt uit een inventarisatie. (+)

Een winter lang stond de politiek in het teken van de affaires. Kamerleden, statenleden en raadsleden raakten in opspraak, vielen in ongenade en stapten in veel gevallen op. Opgeruimd staat netjes is dan het algemene oordeel. Maar zo simpel is dat niet, waarschuwt vandaag de ChristenUnie: het klimaat begint voor politici wel erg guur te worden. De partij grijpt de Paasdagen aan voor een pleidooi voor iets meer vergevingsgezindheid. De Volkskrant sprak Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers. (+)

Peter Middendorp is het niet eens met zijn collega Martin Sommer, schrijft hij in zijn column. 'Kort geleden kreeg Sommer een idee. We konden de gasopbrengsten uit Groningen het beste in ons leger steken, schreef hij, zodat we iets kunnen opstellen als Poetin binnenrolt. Over de aardbevingen moesten Groningers niet zo ingewikkeld doen, vond hij. Ze stelden weinig voor. Er waren 'nog niet eens dooien bij gevallen'.' (+)

'Is er dan geen ruimte meer voor genade?', vraagt Gert-Jan Segers zich af. Beeld An-Sofie Kesteleyn
'Is er dan geen ruimte meer voor genade?', vraagt Gert-Jan Segers zich af.Beeld An-Sofie Kesteleyn

'Londen zal de komende weken worden opgeschrikt door de komst van een oneigentijds fenomeen: een geliefde politicus. Eentje die ooit werd toegezongen door een menigte in Hyde Park. Eentje bij wiens buste in Madame Tussauds mensen selfies maken. Eentje die niet wordt uit- maar toegelachen.' Over wie schrijft Patrick van IJzendorn dit? Boris Johnson: burgemeester van Londen, anarchoconservatief en misschien wel de volgende premier van Groot-Brittannië. (+)

Ze kreeg een Gouden Kalf, koos voor de muziek en werd moeder. Paul Onkenhout in gesprek met Hadewych Minis: 'Toneelgroep Amsterdam is toch een beetje het Ajax van het toneel. En ik had het er erg naar mijn zin. Waarom zou ik weggaan? Iedereen verklaarde me voor gek, maar het heeft me zo veel gebracht. Al mijn dromen zijn binnen drie jaar uitgekomen. Dat is bijzonder.' (+)

Boris Johnson, burgemeester van Londen Beeld Getty
Boris Johnson, burgemeester van LondenBeeld Getty

Jaap Haartsen uit Hardenberg staat in hetzelfde rijtje als Edison, Ford en de gebroeders Wright. Zijn techniek, bluetooth, draait op 3 miljard apparaten. 3 miljard! Zijn vrouw: 'Hij gaat wel eens bij de Media Markt kijken, wat daar allemaal aan spullen is met bluetooth!' John Schoorl toog naar Hardenberg. (+)

Mohammed en de islam hoeven van Ayaan Hirsi Ali niet meer het raam uit, zegt de Somalische en tegenwoordig in de VS woonachtige schrijfster in een (ietwat korzelig) gesprek tegen Rob Vreeken. Aanleiding is haar nieuwe boek Ketters: pleidooi voor een hervorming van de islam. (+)

Hans Spekman (links) en Melanie Schultz van Haegen worden aan ongevraagd advies onderworpen door onze specialisten. Beeld
Hans Spekman (links) en Melanie Schultz van Haegen worden aan ongevraagd advies onderworpen door onze specialisten.Beeld

Jossine Modderman en Arno Kantelberg geven elke week ongevraagd stijladvies aan bekende mensen. Deze week: politici Hans ' zeer en vogue, een gestreept zeemansshirt' Spekman en Melanie '16-jarige snuffelstagiaire' Schultz van Haegen. (+)

'Met zondig plezier lees ik altijd gretig over de gruwelen van ons vaderlands calvinisme; Wolkers, Siebelink, die dorsvloer van Franca Treur, het is allemaal even verstikkend en beklemmend. Zeker, ook op het r.-k.-geloof is van alles aan te merken, maar als katholiek heb je het tenminste nog vrolijk op aarde; bovendien kun je eventuele smeerlapperij op je sterfbed opbiechten en dan ga je alsnóg naar de hemel.' Sylvia Witteman schrijft wekelijks over de boeken die ze leest. (+)

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken gratis proberen. Zonder verplichtingen.

Meer over