Alvast tien artikelen uit de krant van morgen

Elke avond om 22.00 uur op Volkskrant.nl: alvast tien artikelen uit de krant van morgen. Met vandaag: Dirk Kuijt, 10 perfecte attributen voor zee en zwembad, en de vraag of ontgiften zin heeft.

Redactie
Dirk Kuijt. Beeld Pablo Delfos
Dirk Kuijt.Beeld Pablo Delfos

Hoe vervuild is de lucht boven Tianjin?

Het ontplofte opslagterrein voor gevaarlijke stoffen in de Chinese havenstad Tianjin ligt volgens de geldende regelgeving veel te dicht bij woonwijken. Een veiligheidszone van een kilometer zonder openbare gebouwen en woningen is wettelijk verplicht, maar in Tianjin staan binnen die zone woontorens met in totaal 5600 huishoudens. Nadat hun huizen zijn vernield door zware explosies, waarbij tot dusver 56 doden en ruim 700 gewonden vielen, zijn de omwonenden allemaal geëvacueerd. (+)

Plusje?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Uitgebrande auto's op de rampplek in Tianjin. Beeld afp
Uitgebrande auto's op de rampplek in Tianjin.Beeld afp

'Je weet wat ze hier gaan aanrichten'

De 'droevige oogjes' van vluchtelingenkinderen laten haar niet los. Ze ziet geregeld indringende beelden op de televisie. Van een kindje dat was verstopt in een tas. Van een wanhopige vader die met zes kinderen de oversteek waagde op een wankel bootje. 'Dat doe je niet zomaar als ouder. Mijn hart zegt: laat ze maar komen. Maar je weet niet wat ze later hier gaan aanrichten.' (+)

De wijk Oud Krispijn, waar veel Turkse winkeltjes zijn. Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant
De wijk Oud Krispijn, waar veel Turkse winkeltjes zijn.Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant

Albert Heijn introduceert de Allerhande box

Het lijkt een tegenoffensief op de succesvolle bezorgservice HelloFresh en de binnenkort te lanceren online supermarkt Picnic. Maar dat is niet zo, bezweert Albert Heijn. Want ook al doet de timing reactievoetbal vermoeden, de nieuwe maaltijdbox die het supermarktconcern 'zeer binnenkort' introduceert, is een geheel eigen poging de online klant te verleiden. (+)

De Allerhande Box van Albert Heijn. Beeld anp
De Allerhande Box van Albert Heijn.Beeld anp

De week van Paul Brill

Paul Brill in zijn column: 'De ervaring leert dat de meeste kiezers nog eens duchtig bij zichzelf te rade gaan voordat ze werkelijk hun keuze laten vallen op 'een narcist die zijn eigen ego trakteert op een joy ride', zoals The Donald treffend werd getypeerd door Jacob Weisberg in webmagazine Slate.' (+)

Donald Trump. Beeld photo_news
Donald Trump.Beeld photo_news

Interview met Dirk Kuijt

Dirk Kuijt is na negen jaar voetbal in het buitenland terug bij Feyenoord. Negen leerzame jaren, niet alleen - of eigenlijk: vooral niet - op voetbalgebied. 'Het is in de wereld momenteel een beetje zo dat als je niet voor bent, je tegen bent. Maar zo werkt het niet.' (+)

Dirk Kuijt. Beeld Pablo Delfos
Dirk Kuijt.Beeld Pablo Delfos

Nachtmerrie van een wonderpaard

Totilas was het beroemdste en duurste paard van de wereld. Prijswinnaar, dekhengst. De neergang is ingezet. Vrijdag werd Totilas teruggetrokken voor het slotweekeinde van de EK dressuur. 'Het is dood en doodzonde.' (+)

Totilas wordt verzorgd na de wedstrijd van donderdag waarin hij een blessure opliep. Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant
Totilas wordt verzorgd na de wedstrijd van donderdag waarin hij een blessure opliep.Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant

Heeft ontgiften zin?

Detoxen. Sapkuren. Ontgiften. Vermoedelijk kent u wel iemand die het doet. Of bént u wellicht iemand die het doet. We zouden ons lichaam met de hulp van bepaalde voeding kunnen ontdoen van allerhande gifstoffen die het dagelijks verzamelt en vasthoudt. Is dat zo? (+)

null Beeld Studio V
Beeld Studio V

Selfies en gedenkvlaggen op Bridge on the River Kwai

De 'Bridge on the River Kwai' in Thailand lijkt bijna bekender van de film dan de horrorverhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Maar wie goed kijkt ziet tussen de toeristen het verdriet. (+)

Toeristen maken selfies bij de brug die door krijgsgevangenen gebouwd werd. Beeld
Toeristen maken selfies bij de brug die door krijgsgevangenen gebouwd werd.Beeld

De 10 perfecte attributen voor zee en zwembad

Een waterproofcamera van Nikon, een opblaasbare flamingozwemband en nog zeven onmisbare items. (+)

null Beeld Bodil Jane
Beeld Bodil Jane

Waarom zo weinig zeggen?

De Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck overpeinst een zomer lang zaken die ze liever eerder had geweten. In haar column: 'Harvey Milk was een prominent voorvechter van de rechten voor homoseksuelen in de Verenigde Staten in de jaren zeventig. Toen een net uit de kast gekomen jongen hem vroeg wat hij kon doen voor de goeie zaak, antwoordde Harvey Milk: 'Go out and tell someone.' Zo simpel en zo waar. Het is maar door de dingen bespreekbaar te maken dat er iets in beweging kan komen.' (+)

Harvey Milk, een prominent voorvechter van de rechten voor homoseksuelen in de Verenigde Staten in de jaren zeventig. Beeld ap
Harvey Milk, een prominent voorvechter van de rechten voor homoseksuelen in de Verenigde Staten in de jaren zeventig.Beeld ap
Meer over