Als ik tijd had

Zat ik nu met een caipirinha onder de platanen in Trancoso starend naar de zee; mijn jongens zouden voetballen met de Brazilianen....

Tijd voor een goed boek?

Ik wil verder in het heerlijke boek Hakken in het zand van Lukas Dijkema. Lukas was tien jaar lang een collega bij theatergroep De Trust. Daarna is hij schrijver geworden; een hele goede. Op humoristische wijze heeft hij zijn theaterverleden door het boek verweven.

Ontmoeting met?

Jodie Foster. Ik speel Wanda, één van de drie zussen in de film Zus & Zo van Paula van der Oest. De film krijgt een Amerikaanse remake en Paula denkt aan Jodie voor de rol van Wanda. Uiteraard wil zij Anneke Blok, haar Nederlandse versie, ontmoeten en haar krulletjespruik lenen. We blijken goed met elkaar overweg te kunnen, worden zelfs vriendinnen. Woody Allen speelt de rol van Hugo. En als hij ons zo samen ziet, wil hij ons natuurlijk voor zijn nieuwe film.

Hoeveel vrije tijd heeft u eigenlijk?

Overdag zijn de opnamen van Verder dan de maan, de nieuwe film van Stijn Coninx. 's Avonds speel ik in Hamlet van de Theater compagnie. Die drukte geeft een euforisch gevoel van vrijheid.

Meer over