'Als ik de tekst weet, kan ik goed rappen'

Naar welke school ga je?

Ik zit in groep 8 van basisschool Hidaya in Nijmegen.

Met wie woon je in huis?

Met mijn moeder, zusje (9), broertje (4) en zusje (1). Mijn zusje Filsan (9) is heel aardig en behulpzaam voor mij. Als ik bijvoorbeeld van mijn fiets ben gevallen, helpt ze mij. En als ik het moeilijk heb, troost ze mij.

Ik vind het wel leuk om de oudste te zijn, maar niet om de baas te spelen.

Krijg je zakgeld?

Ja, 4 of 6 euro per week. Ik spaar voor een nieuwe laptop, ik weet niet hoeveel hij kost, maar wel dat-ie duur is. Ik heb nu 84 euro. Mijn moeder helpt me met sparen, als er geld overblijft, geeft ze wat aan mij.

Heb je hobby's?

Ik vind het leuk om te rappen. Een vriend van mij bedenkt de rap, want daar ben ik niet zo goed in. Maar als ik de tekst weet, kan ik goed rappen. Ik luister ook graag Nederlandse hiphop, Yesr en Gers Pardoel vind ik goed.

Sport je?

Ik zwem, voetbal, handbal en zit op taekwondo. Ik ben een van de sportiefste kinderen van mijn klas. Van zwemmen heb ik mijn A-, B- en C-diploma. Die had ik al gehaald toen ik 8 was.

Wat wil je later worden?

Architect. Mijn opa, oom en nicht zijn ook architect. Huizen bedenken vind ik leuk. En huizen tekenen ook. En ik wil ook vaak onderdak zoeken voor andere mensen.

Wat is je dierbaarste bezit?

Mijn PSP (PlayStation Portable, red), die heb ik nu al twee jaar. Ik speel er vaak op, maar niet elke dag. Het liefst speel ik voetbal, denkspelletjes of vechten, maar niets dat met wapens te maken heeft.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op mijn moeder, omdat ze me van jongs af aan al steunde en vaak hielp met problemen op school, of buiten. Ze heeft me ook geholpen een spreekbeurt over auto's te maken. Een van mijn ooms is trouwens automonteur. Hij heeft me laten zien hoe je een auto in elkaar zet.

Hoe ziet jouw leven er over tien jaar uit?

Heel mooi en heel vredig. Ik hoop dat ik dan bekend ben, omdat ik als architect het hoogste of het mooiste gebouw in Nederland heb gemaakt.

undefined

Meer over