Algerije haalt 160 mensen terug uit Jemen

Algerije heeft gisterenavond uit voorzorg 160 landgenoten gerepatrieerd uit Jemen als gevolg van de verslechterende veiligheidssituatie in het land. Jemen wordt al meer dan een week gebombardeerd door een coalitie onder leiden van Saudi-Arabië.

Redactie
null Beeld reuters
Beeld reuters

De operatie kwam er na een beslissing van president Abdelaziz Bouteflika, zo verklaarde minister van Buitenlandse Zaken Ramtane Lamamra. Tijdens de evacuatie werden ook 40 Tunesiërs, 15 Mauritaniërs, 8 Libiërs, 3 Marokkanen en een Palestijn uit Jemen teruggehaald. Alle burgers werden vanuit de hoofdstad Sanaa met een toestel van Air Algerie geëvacueerd.

Algerije, dat binnen de Arabische wereld over een van de grootste legers beschikt, weigert om deel te nemen aan de militaire operatie tegen Jemen onder leiding van Saoedi-Arabië. De grondwet in Algerije verbiedt het Algerijnse leger namelijk om buiten de landsgrenzen operaties uit te voeren.

Rode Kruis
Het Internationale Rode Kruis vroeg zaterdag om een wapenstilstand van 24 uur in Jemen voor het leveren van medische hulpgoederen. De hulporganisatie riep alle betrokken partijen vandaag op leveringsroutes te land, ter zee en in de lucht open te stellen.

Meer over