Alex cross

actie/thriller

Regie Rob Cohen

In 21 zalen

Hij ziet en weet alles, onze speurder Alex Cross. Hij hoeft maar naar het vlekje melkschuim op het jasje van zijn vrouw te kijken om te concluderen dat ze een koffie verkeerd heeft gedronken in een café. Met hetzelfde feilloze deductie-talent zet Cross de jacht in op een seriemoordenaar die het heeft voorzien op de Detroitse zakenwereld. Na Kiss the Girls (1997) en Along Came a Spider (2001) is dit de derde bewerking van James Pattersons Alex Cross-thrillers en met afstand de slechtste. Ondanks het aardige gebruik van afgeragde Detroit-locaties hoort dit in alle divisies rammelende prul eigenlijk thuis in de vergeten schappen van de videotheek.

pudding T

jeugd/animatie

Regie Michael Hegner

In 10 zalen

Hij overleed in 1979, maar de Deense kinderboekenschrijver Ole Lund Kirkegaard blijft populair - ook in Nederland, waar zijn boeken nog steeds worden verkocht. Een jaar na de verfilming van Kirkegaards boek Orla de kikkerslikker is er nu Pudding T, gebaseerd op de klassieker Pudding Tarzan, waarin een miezerig, verlegen jongetje door een heksenspreuk verandert in een oersterke held. De filmversie doet bepaald geen eer aan Kirkegaards werk: de lelijke computeranimatie doet pijn aan de ogen en het verhaal is onnodig opgerekt en aangedikt. In een aantal theaters is de film in 3D te zien. PK

notre paradis

drama

Regie Gaël Morel

In 8 zalen

Zeer matig erotisch drama met thrilleraspiraties, over een homoseksueel duo aan de zelfkant van Lyon. De voor galg en rad geboren Vassili is de gelegenheidspooier van zijn veel jongere vriendje Angelo, om een deel van de clientèle ook nog eens met sadistisch genoegen van kant te maken. Geen lekker stel dus, en toch probeert regisseur-scenarist Morel, met een romantische of vaderlijke scène hier en een warm muziekje daar, sympathie voor zijn hoofdpersonages te kweken. Dat lukt niet.

Notre paradis blijft een muffe bedoening, flets gefotografeerd en over het algemeen tamelijk ondermaats gespeeld. KT

undefined

Meer over