Alcas nieuwe marktleider 'muzak'-branche

Alcas Achtergrondmuziek in Naarden heeft branchegenoot Impress Music uit Bussum overgenomen. Het bedrijf beweert dat het daarmee de Nederlandse marktleider is op het gebied van 'muzak'....

Van onze verslaggever

NAARDEN

De nieuwe combinatie krijgt 45 medewerkers, waarvan er zes afkomstig zijn van Impress Music. In totaal bereikt de onderneming naar schatting ruim 2 miljoen mensen via achtduizend aansluitingen in de Benelux, Duitsland en Spanje.

Alcas is marktleider in de horeca en heeft verder een sterke positie in de luchtvaart en detailhandel. Naast de verhuur van muziek op cd of cassette, verhuurt en verkoopt het bedrijf ook professionele geluidsinstallaties. Impress Music is marktleider in de modebranche.

Alcas wil met het oog op de concurrentie niet veel kwijt over de eigen omzet- en winstcijfers en die van Impress Music. Directeur E. van der Horst voorziet de komende tijd nog meer concentraties in deze markt, waar naast Alcas ook Philips-dochter ELA en Reditune, onderdeel van uitgeverij Strengholt, grote spelers zijn. Buiten Nederland wil Alcas zich versterken door samenwerkingsverbanden met branchegenoten te sluiten.

Meer over