Albers leidt klassement na vijfde DTM-zege

Christijan Albers heeft zondag de DTM-wedstrijd in Estoril, de tweede van het seizoen, gewonnen. De coureur van Mercedes was in een felle strijd verwikkeld met de Zweed Mattias EkstrAudi), maar wist zijn belager nipt voor te blijven....

ANP

De coureur uit Laren startte vanaf zesde positie, maar voegde zich al snel bij de leiders. In de achtste ronde nam Albers met een magnifieke inhaalmanoeuvre de koppositie over. Op het lange rechte eind zat de Mercedes-rijder in de slipstream bij Ekstrn de Brit Garry Paffett. Hij week uit naar de linkerkant van het circuit en haalde beide concurrenten aan de buitenkant van de bocht in.

In de resterende twintig ronden werd Albers als een schaduw gevolgd door EkstrMaar wat de Zweed ook probeerde, de Nederlander stond de leidende positie niet af. Na 37 ronden behield Albers 0,657 seconde voorsprong op Ekstrdie bij de training nog de snelste was.

'Dit was een ongelooflijk spannende race, met eerlijke duels', meende Mercedes-chef Nobert Haug. 'Albers heeft het geweldig gedaan, want Ekstras een beetje sneller.' De winnaar was natuurlijk ook tevreden met zijn vijfde DTM-overwinning in zijn jonge loopbaan. 'Dat gevecht met Ekstras erg leuk. Om op zo'n manier een race te winnen, is zeer waardevol.'

Albers heeft na twee races achttien punten verzameld, Ekstreeft er vier minder. Op de derde plaats volgen de Duitser Tomczyk, de Brit Paffett en de Deen Kristensen met tien punten. Titelverdediger Bernd Schneider, die in de eerste race niet finishte, werd in Estoril vijfde. De Duitser staat in het klassement zesde, met slechts vier punten.

Meer over