Al-Fayed getuigt in onderzoek Diana

Mohammed al-Fayed is maandag aangekomen bij de rechtbank in Londen om bewijs te leveren dat prinses Diana en zijn zoon Dodi, Diana's vriend, zijn vermoord....

ANP/AFP

De Britse veiligheidsdienst MI6 en prins Philip zouden achter de dood van de twee zitten. Al-Fayed bestempelde de koninklijke familie maandag als ‘Dracula's’.

Ook vertelde hij dat prinses Diana hem opbelde om te vertellen dat ze zwanger was van Dodi en dat ze bang was dat prins Philip en prins Charles van haar af wilden. Ook zouden Diana en Dodi verloofd zijn, aldus al-Fayed.

Volgens Mohammed al-Fayed zou de koninklijke familie niet met het idee kunnen leven dat de moeder van de toekomstige koning met een moslim zou trouwen. Al-Fayed heeft al tevergeefs geprobeerd prins Philip en koningin Elizabeth te laten getuigen. Zijn complottheorie is ernstig onder vuur komen te liggen. Diana's voormalige butler Paul Burrell zei dat het onmogelijk was dat Diana zou zijn vermoord in opdracht van de koninklijke familie. Verder heeft onderzoek uitgewezen dat de chauffeur, Henri Paul, te veel had gedronken.

Meer over