Update

Ajax zonder Serero en Boilesen naar Barcelona

Ajax kan dinsdag op bezoek bij FC Barcelona in de Champions League niet beschikken over Thulani Serero en Nicolai Boilesen. De Zuid-Afrikaanse middenvelder heeft een verrekking in de hamstring overgehouden aan de competitiewedstrijd van zaterdag tegen FC Twente (1-1).

Thulani Serero (links) in actie tegen FC Twente. Beeld epa
Thulani Serero (links) in actie tegen FC Twente.Beeld epa

Boilesen liep dinsdag in de EK-kwalificatiewedstrijd van Denemarken tegen Portugal een hersenschudding op toen hij de bal van dichtbij hard op zijn hoofd kreeg geschoten. Boilesen reed met de auto vanuit Kopenhagen terug naar Amsterdam, omdat vliegen niet verstandig was.

Uit aanvullend onderzoek bleek dat de Deense linksback onvoldoende is hersteld om dinsdag te kunnen spelen in Camp Nou. Tegen FC Twente werd Boilesen links achterin vervangen door Nick Viergever. Serero kreeg als controlerende middenvelder de voorkeur boven Niki Zimling. Het ligt voor de hand dat trainer Frank de Boer tegen Barcelona de Deen zal opstellen.

De Boer neemt de talenten Queensy Menig en Jairo Riedewald uit Jong Ajax mee naar Barcelona als vervangers van Serero en Boilesen. Ajax reist maandag met 19 spelers af naar de Catalaanse stad. De derde groepswedstrijd in de Champions League staat onder leiding van de Schotse scheidsrechter William Collum. Na gelijke spelen tegen Paris Saint-Germain en Apoel Nicosia (beide 1-1) heeft Ajax 2 punten, Barcelona staat op 3.

Meer over