Ajax ziet af van komst Eto'o en zoekt naar andere spits

Ajax heeft een streep gezet door de komst van Samuel Eto'o. De landskampioen heeft het management van de transfervrije spits uit Kameroen vandaag laten weten af te zien van verdere gesprekken. Dat heeft directeur voetbalzaken Marco Overmars gemeld.

null Beeld afp
Beeld afp

Ajax heeft tot vandaag 18.00 uur gewacht op een antwoord van de aanvaller. Het is nog onbekend of Eto'o voor de deadline iets van zich heeft laten horen. Ajax probeert nu voor het einde van deze maand, als de transfermarkt sluit, een andere spits naar Amsterdam te halen.

Ajax zag in de spits een welkome versterking voor de selectie. Overmars had anderhalve week geleden in Parijs een gesprek met de Afrikaan. De directeur voetbalzaken van Ajax hield een goed gevoel aan die ontmoeting over. De viervoudig Afrikaans voetballer van het jaar heeft inmiddels ook de aandacht getrokken van Liverpool, Arsenal, AS Roma en Internazionale.

De regerend landskampioen wil niet het risico lopen dat het na een late afmelding van Eto'o geen goede spits meer kan aantrekken. Daarom wilde Overmars uiterlijk vandaag om 18.00 uur een antwoord van de spits. 'Het is zijn goed recht om meer tijd te willen hebben om na te denken over andere clubs en alle voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen', aldus Overmars.

De laatste club waar Eto'o onder contract stond was het Engelse Chelsea, waarvoor hij afgelopen seizoen nog negen keer scoorde in de Engelse Premier League. Eerder speelde de spits voor onder meer Real Madrid, Real Mallorca, FC Barcelona, Internazionale en het Russische Anzji. Bij die laatste club verdiende de Kameroener naar verluidt 20 miljoen euro per jaar.

Eto'o won in zijn loopbaan liefst drie keer de Champions League. In 2006 en 2009 deed hij dat met Barcelona, in 2010 was de Kameroener met Inter de beste van Europa. Destijds speelde ook Wesley Sneijder voor de Italianen.

Meer over