Ajax-spits Milik schiet Polen naar de overwinning

Uitblinker Arek Milik heeft Polen zondag de overwinning bezorgd in de eerste poulewedstrijd op het Europees kampioenschap voetbal. De spits van Ajax maakte de enige treffer in het eenzijdige duel met Noord-Ierland (1-0). Na enkele gemiste kansen in de eerste helft, schoot Milik kort na rust raak.

redactie
Arek Milik scoort 1-0 tegen Noord-Ierland Beeld AP
Arek Milik scoort 1-0 tegen Noord-IerlandBeeld AP

Zoals verwacht vormde Milik met vedette Robert Lewandowski van Bayern München het Poolse aanvalsduo. Noord-Ierland kwam er in Nice niet aan te pas. De EK-debutant trok een muur op voor het eigen doel en liet de tegenstander het spel maken.

In de eerste helft kwam Polen niet door de hechte defensie van de Noord-Ieren. Milik kreeg een goede kans na ruim een half uur spelen maar zijn schot ging over. Tien minuten later was er een kans voor Bartosz Kapustka maar zijn poging werd gekeerd door de vuisten van de Noord-Ierse doelman Michael McGovern. Noord-Ierland kwam voor rust niet in de buurt van het Poolse doel.

In de tweede helft was Milik gelukkiger na een assist van Jakub Blaszczykowski. De Ajacied maakte zijn elfde treffer voor Polen, in 27 interlands. Noord-Ierland werd voor het eerst gevaarlijk na ruim zeventig minuten. De Poolse keeper Wojciech Szczesny was alert en eerder bij de bal dan invaller Conor Washington, aanvaller bij Queens Park Rangers in Engeland. De Poolse middenvelder Grzegorz Krychowiak was kort voor tijd nog dicht bij een tweede treffer maar zijn afstandsschot ging rakelings naast.

In de andere wedstrijd in groep C staan zondagavond Duitsland en Oekraïne tegenover elkaar.

Meer over