Update

Ajax met Denswil en Krkic tegen FC Twente

Stefano Denswil en Bojan Krkic beginnen straks om 14.30 uur met Ajax aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Denswil vervangt Niklas Moisander, die wegens een knieblessure niet inzetbaar is. Krkic krijgt de voorkeur boven Kolbeinn Sigthorsson in het centrum van de aanval.

null Beeld anp
Beeld anp

Ook Ricardo Kishna keert terug in de basisformatie van de koploper van de eredivisie. Hij kreeg donderdag rust tijdens de door zijn ploeg gewonnen halve finale van de beker tegen AZ (1-0). Jasper Cillessen verdedigt weer het doel van Ajax. Hij maakte in Alkmaar plaats voor Kenneth Vermeer.

Bij FC Twente hebben Cuco Martina en Robbert Schilder een basisplaats. Zij vervangen de geschorste vleugelverdedigers Roberto Rosales en Dico Koppers. Centrumspits Luc Castaignos keert terug van een schorsing.

Ajax neemt met een zege een voorschot op de vierde landstitel op rij. FC Twente heeft een overwinning nodig om de spanning in de kampioensrace weer enigszins terug te brengen. In dat geval verkleint de formatie het verschil met Ajax tot 4 punten.

Opstellingen
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Blind, Serero; Schöne, Bojan en Kishna.
FC Twente: Marsman; Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder; Ebecilio, Tadic, Gutiérrez; Promes, Castaignos en Mokhtar

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over