Ajax komt De Boers zeker niet tegemoet

Ajax zal onder geen beding meewerken aan een transfer van de gebroeders De Boer. 'Ajax houdt zijn poot stijf', zei penningmeester Van Os een dag nadat de arbitragecommissie van de KNVB het verzoek tot contractontbinding had behandeld....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Van Os is ervan overtuigd dat hij de deur ook voor anderen openzet als hij zijn medewerking geeft aan het vertrek van Frank en Ronald de Boer.

Boos is Ajax op Barcelona, dat via de advocaat van de tweeling, mr. Knijff, heeft laten weten 44 miljoen gulden te willen betalen. Deze handelwijze van de Spaanse kampioen is in strijd met de UEFA-reglementen. Formeel mag er niet onderhandeld worden met spelers wier contract nog langer dan een jaar loopt.

Van de kritiek van de Ajax-tweeling op trainer Olsen keek Van Os op, omdat hij er niet eerder van had gehoord. Het bestuur gaat ervan uit dat veel van de klachten die de spelers dinsdagavond in Zeist uitspraken op andere plaatsen zijn bedacht. Van Os ontkent ook dat Ronald en Frank de Boer tegen de komst van Olsen, die zijn taak vorig seizoen begon, zijn geweest. Hun voorkeur zou uitgegaan zijn naar Ronald Spelbos.

De Deense trainer van Ajax wilde niet op de woorden van de gebroeders De Boer reageren.

De broers zeggen maandag niet op de training te zullen verschijnen als ze de zaak verliezen. Van Os: 'In dat geval leveren ze een wanprestatie. Wij zijn niet gevoelig voor dat dreigement. We gaan er vanuit dat hun tot medio 2004 lopende contract niet wordt ontbonden en dan moeten ze gewoon weer bij Ajax spelen en trainen.'

Meer over