Update

Ajax in slotfase onderuit tegen Saint-Etienne

Ajax heeft de laatste test voor het uitduel van volgende week met Rapid Wien in de voorronde van de Champions League verloren. De club uit Amsterdam ging woensdagavond in Valence onderuit tegen Saint-Etienne (1-0).

null Beeld anp
Beeld anp

Bamba verraste doelman Jasper Cillessen in de 86e minuut met een afstandsschot. Voor die treffer kreeg Ajax de meeste kansen in het duel met de Franse nummer vijf van het afgelopen seizoen. Amin Younes, Daley Sinkgraven, Arek Milik en Davy Klaassen stuitten echter op de goede doelman van Saint-Etienne.

Het heeft er veel van weg dat trainer Frank de Boer zijn basisformatie voor het eerste duel met Rapid Wien voor een groot deel al in zijn hoofd heeft. Maar liefst tien van zijn basisspelers startten afgelopen vrijdag ook tegen VfL Wolfsburg (1-1). Alleen Younes verving Viktor Fischer, de Deen die rust kreeg. De Duitser droeg het shirt met nummer elf, dat vorig seizoen nog om de schouders van Ricardo Kishna zat. Deze buitenspeler hoopt de komende dagen een contract bij Lazio Roma te tekenen.

De Boer koos dus opnieuw voor de tieners Riechedly Bazoer, Jaïro Riedewald en Kenne Tete. Ze stelden hun oefenmeester niet teleur, zoals ook Sinkgraven terug mocht kijken op een goede wedstrijd. Pas in het laatste half uur kregen spelers als Nemanja Gudelj, Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, Nick Viergever en Lucas Andersen speeltijd. Yaya Sanogo, huurling van Arsenal, maakte toen ook zijn officieuze debuut voor zijn nieuwe club uit Amsterdam. De teruggekeerde John Heitinga zat de hele wedstrijd op de bank.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over