AirAsia: wij raken onze vliegtuigen niet kwijt

Luchtvaartmaatschappij AirAsia heeft een omstreden tijdschrift uit de leesmappen in haar vliegtuigen gehaald. In het inflight magazine stond dat de goed opgeleide piloten van de budget airline nooit een vliegtuig kwijt zouden raken.

null Beeld epa
Beeld epa

Topman Kamarudin Meranun zei gisteren dat hij 'diepe spijt en berouw' heeft en dat het tijdschrift al was gedrukt voordat de Maleisische vlucht MH370 werd vermist.

Het artikel leidde tot ophef nadat vrijdag een passagier van AirAsia een fotootje op Twitter had geplaatst. Daarop is een paragraaf over 'Training en voorbereiding' te lezen: 'De pilotentraining bij AirAsia is doorlopend en heel diepgaand. U kunt ervan verzekerd zijn dat uw captain goed is voorbereid om ervoor te zorgen dat uw vliegtuig niet kwijtraakt.'

Kamarudin zei dat de tekst komt uit een column van een gepensioneerde piloot die zowel voor Malaysia Airlines als voor AirAsia heeft gewerkt. 'Dit is een erg moeilijke tijd voor ons land, en ik kan niet onder woorden brengen hoe ik me voel over dit incident', zei de topman in een verklaring. Hij voegde eraan toe dat er gevolgen zullen zijn voor de redactie van het magazine.

Meer over