Agenda

Do 04.09.08..

Rondom Rudi

De 75ste verjaardag van Rudi van Dantzig is aanleidingt voor Het Nationale Ballet een eerbetoon aan zijn voormalig artistiek leider te brengen. Het programma Rondom Rudi van Dantzig bestaat uit drie reprises van Van Dantzig en een choreografie van Toer van Schayk, 7e Symfonie op muziek van Beethoven. Naast Ginastera uit 1976 en Voorbij gegaan uit 1979 vormt Monument voor een gestorven jongen uit 1965 het pièce de résistance. Een belangrijk ballet waarin Van Schayk indertijd de hoofdrol danste.

Ma 06.09.08

Inertie

Inertie (traagheid of daadloosheid) heet de tentoonstelling in W139, waarvoor samensteller Erik Hagoort acht Russische en acht Nederlandse kunstenaars uitnodigden. Opmerkelijke titel, die verwijst naar het ‘bewust met de armen over elkaar zitten’ als een artistieke houding. Oftewel afwachtend staan tegenover de nieuwste ontwikkelingen en elkaar snel opvolgende avant-gardes. Een mooi gegeven, dat in dit geval uitgewerkt wordt door kunstenaars als Iris Kensmil, Pavel Pepperstein, Albert van Westing, Sergej Bugaev en, jawel, Fokke en Sukke.

Zo 07.09.08

Manuscripta

Het nieuwe boekenseizoen opent voor de tweede maal feestelijk met boekenfestival Manuscripta, georganiseerd door CPNB. Maandag is besloten voor vakgenoten, zondag is er een dag voor het publiek met een enorm programma. Meer dan 125 uitgevers presenteren hun nieuwe titels en verdeeld over twintig podia zijn er meer dan 350 activiteiten in optredens, signeersessies en lezingen van ruim 200 auteurs. Onder meer interviews door de Volkskrant-redacteur Arjan Peters en onder meer optredens van Ronald Giphart, Bart Chabot, Hugo Brandt Corstius, Arthur Japin, A.F.Th. van der Heijden, Hanco Kolk en Peter de Wit en Harry Mulisch.

Meer over