Agenda

Do 09.10.08..

Turkey Now!

Turkey Now is een cultuurfestival dat in zijn tweede editie tot half november een brede programmering kent met Turkse pop van winnares Eurovisie Songfestival 2003 Sertab Erener en Teoman, wereldmuziek (Mikail Aslan Band, Özlem Taner, Nilüfer Akbal, Taksim Trio), jazz (Doelen Ensemble & Evrim Demirel, Baraná Trio), dans (Zeynep Tanbay Dance Project), klassieke muziek (Istanbul Solisten en violist Cihat Askin) en bijzondere cross-overconcerten met Nederlandse artiesten en orkesten onder wie het Nederlands Blazers Ensemble en het Metropole Orkest. Ook is er theater, film en een expositie van Turkije’s vooraanstaande Magnumfotograaf Ara Güler.

Vr 10.10.08

Sunset Blvd.

Niet eerder was Sunset Boulevard in Nederland te zien. De Broadwaymusical met muziek van Andrew Lloyd Webber won ooit zeven Tony Awards. Nu is er de grote reisproductie van Joop van den Ende's Stage Entertainment. Het verhaal, naar de film van Billy Wilder, gaat over de oudere filmster, Norma, die voor een comeback haar hoop vestigt op een jonge schrijver. Pia Douwes en Simone Kleinsma spelen afwisselend de hoofdrol. Antonie Kamerling speelt de schrijver.

Za 11.10.08

Koninklijke Prijs

Elk jaar weer een bijzondere gebeurtenis, zeker voor de winnende schilders: de uitreiking door de koningin van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. De prijs ingesteld in 1871 onder Willem III, heeft ten doel: het stimuleren van jong, schilderend talent. De tentoonstelling in GEM laat een overzicht zien van genomineerden en de vier winnaars (van 6 duizend euro). Eerdere winnaars waren Malin Persson, Antoine Berghs, Lucy Stein en Anneke Wilbrink.

Meer over