Agenda

FESTIVAL..

Wereldkinderfestival met veel dans, zang en muziektalent uit de Oriënt. Met Roma-muziek en dans van de Sulukule Kids, buikdans en nieuwe dansen op oude klanken van Anatolia Junior Fire, workshops en Turkse verhalen. Op 28 mei (14u) in De Regentes in Den Haag, en op 31 mei (15u) in de Schiecentrale in Rotterdam. Zie ook: www.wereldkinderfestival.nl

DANS

Stamping Sounds van Introdans Ensemble voor de Jeugd bestaat uit zes choreografieën, waaronder nieuwe stukken van Delcroix en Battle, Stamping Ground van Kylian en Two Sections van Nils Christe. Donderdagmiddag in Eindhoven (Stadsschouwburg), zondagmiddag in Delft (de Veste) en 30 mei in Venray (Schouwburg).

THEATER

Pakman (9+) door Theater Artemis. Regie: Floor Huygen. Vier jonge Vlaamse acteurs laten de waanzin en de energie van een bende kinderen op school zien. Hun jaloezie, hun ouders, hun dromen en hun grote en kleine verdriet. Vanmiddag (15u) in Concertzaal, Mill (Oost-Brabant).

Puur Natuur (8+) door Theater De Citadel. Tekst en regie: Feico Sobel. Waarom praten mensen met dieren? Houden dieren eigenlijk wel van mensen? En hoe dierlijk zijn wij? Donderdag om 15u en op 2 juni om 19.30u in De Citadel, Groningen.

Baas Ben (4+) door De Brandstichting, regie: Titus Tiel Groenestege. Met Cees Brandt, Beppe Costa e.a. Ben houdt niet van muziek, zijn familie wel. Hij verzint iets om voorgoed van muziek af te zijn. Zondagmiddag in Hengelo (Rabotheater), op 31 mei 's middags in Alkmaar (De Vest).

MUZIEKTHEATER

De Barbier van Sevilla (6+), gespeeld, gedanst en gezongen door Pim van Alten en leerlingen van Jeugdtheater Hofplein, van 26 mei t/m 10 juni in Hofpleintheater, Rotterdam. Vanwege de dubbele cast twee premières: zaterdagavond en zondagmiddag.

Pluk redt de dieren (5+), het vervolg op Pluk van de Petteflet met muziek van Peter van Hintum. Tekst: Wil van der Meer en Bruun Kuijt. Vanmiddag om 14 en 16u in Sittard (Stadsschouwburg), 25 t/m 28 mei in Rotterdam (Theater Zuidplein); 31 mei in IJmuiden (Stadsschouwburg Velsen).

De Trullenhoedster (8+), familiemusical door Opus One. Tom Poes redt een verliefde Ollie B. Bommel en het stadje Rommeldam met een grote list. Met Jon van Eerd als Bommel. Vanavond in Hoorn (Het Park), donderdag in Zaandam (Zaantheater), vrijdag in Maassluis (De Koningshof), zaterdag in Naaldwijk (De Naald), zondagmiddag in Veldhoven (De Schalm), 2 juni in Veenendaal (De Lampegiet).

Orpheus en de hellehond van de Hades (7+) door Frank Groothof en een tangoduo. Orpheus probeert zijn geliefde terug te halen uit het dodenrijk, maar hoe blijft hij uit de klauwen van de hellehond? Zondagmiddag in Schouwburg, Arnhem; 3 juni in de Leidse Schouwburg.

MUZIEK

Jongetje Bebop, (2+) een ‘jazzcursus’ voor twee- tot zesjarigen door Edwin Rutten (verteller, zang) en Kwartet Frits Landesbergen, zondag om 11, 13.30 en 16u in Muziekcentrum Vredenburg, Utrecht.

Meer over