Agenda

there is a discussion

Nieuw West. Première 2/5 in Theater Kikker, Utrecht. Tournee t/m 5/11.


nieuwwest.com


Marien Jongewaard speelt een monoloog van Rob de Graaf over de geschiedenis van een man, een kunstenaar, die lang een jongen is gebleven en heeft volhard in een dwarse en rebellerende houding. Steeds meer gaat hij de waarde van tradities inzien.


Hannah en Martin

Mugmetdegoudentand. Tournee van 2 t/m 18/5. mugmetdegoudentand.nl jjjjj


Mugmetdegoudentand herneemt Hannah en Martin, een filosofiekomedie over de geheime liefdesrelatie van de Joodse filosofe Hannah Arendt en haar leraar, de kortstondig actieve nationaal-socialist Martin Heidegger. Door Lineke Rijxman en Willem de Wolf.


Giselle

Introdans en TG Oostpool. Van 4 (première) t/m 12/5 in Huis Oostpool in Arnhem.


toneelgroepoostpool.nl introdans.nl


Jongerenvoorstelling naar het beroemde ballet van Perrot over Giselle, een eenvoudig meisje dat van dansen houdt. Als Giselles vriendje de identiteit onthult van de man met wie ze danst tot ze erbij neervalt, - en dat hij al verloofd is - sterft ze van verdriet. In het dodenrijk sluit zij zich aan bij het leger van vrouwen die zich wreken op de romantische liefde door mannen de nek om te draaien.


Platonov

NT Gent. Op 7 (première) en 8/5 in Stadsschouwburg Amsterdam. ntgent.be


Luk Perceval, dit seizoen gastregisseur bij NTGent, maakte een nieuwe enscenering van Anton Tsjechovs Platonov (1878). Het stuk speelt zich af op een landgoed waar elke zomer de weduwe van een generaal komt verblijven, daarbij omringd door beschermers en aanbidders. Het middelpunt van de belangstelling - en van de heimelijke begeerte - is echter een leraar van de plaatselijke school, Platonov. Met spel van o.a. Bert Luppes, Stefan Van Watermeulen en Elsie de Brauw.


eind goed al goed

STAN, tournee van 7/5 t/m 12/6.


stan.be


Het Vlaamse toneelspelersgezelschap STAN speelt na Alles is rustig (1999) en Redde wie zich redden kan- geen slechte titel (2005) het slot van de Thomas Bernhard-trilogie: Eind goed, al goed naar Am Ziel. Van en met Jolente De Keersmaeker, Sara De Roo en Damiaan De Schrijver.


Het leven

Van 8 (première) t/m 26/5 in Gebouw Dansmakers in Amsterdam Noord.


jakopahlbom.nl


Het leven, een gebruiksaanwijzing is een locatietheatervoorstelling van Jakop Ahlbom waarin hij een mini-samenleving toont op drift, waarin mensen hun uiterste best doen om het anders te doen, maar daar zelden in slagen. Een mix van mime, theater en dans door twintig acteurs.


Dood paard week

Dood Paard, van 8 t/m 11/5 in Theater Frascati in Amsterdam. doodpaard.nl


Dood Paard is op 1 januari bij Theater Frascati ingetrokken. Om dat te vieren is een programma samengesteld met klassiekers in een nieuwe bezetting en gloednieuw materiaal. Te zien zijn Wie is er bang voor Virginia Woolf en Serotonine, en dagelijks wordt tijdens Play With Food een diner geserveerd en een toneeltekst voorgelezen. Woensdag en vrijdag is dat Bloedzone van Enver Husicic, donderdag Blaat van Oscar van Woensel en zaterdag Cherry Awkward van Joachim Robbrecht.


europe now

Van 8 t/m 12/5 in Theater Bellevue en Podium Mozaiek in Amsterdam.


podiummozaiek.nl theaterbellevue.nl


Toneelschrijvers, regisseurs en producenten die zich bezig houden met intercultureel Europa maken in dialoog met elkaar vijf nieuwe stukken. Elk van deze producties zal in minstens twee landen te zien zijn. Met o.a. Elsewhere Land door Theater Rast, I call my brothers door Riksteatern Zweden, Pippa door Talimhane Tiyatrosu (Istanbul) en The Mare Rider door Arcola Theatre, Londen.


The Family

Semianyki. Tournee t/m 12/5, waaronder 3 en 4/5 in Rotterdam tijdens Festival Circusstad. ntk.nl jjjjj


Ooit waren deze Russen gastclowns in de show van Cirque du Soleil. Maar ze hebben meer dan genoeg mimische bagage om zonder woorden zelf een avondvullend verhaal op de planken te brengen: huis-, tuin- en keukencapriolen rond karakteristieke typetjes.

Meer over