Agenda

AHAB - Moby Dick door Marien Jongewaard en Anne Stam van Nieuw West is een vrije bewerking van Herman Melvilles roman door Rob de Graaf....

theater
Oud Vuil, komedie van Flip Broekman en Thomas Verbogt over twee oudere gelukszoekers die dromen van een fantastisch pensioen. Met Jules Croiset, Ingeborg Elzevier, Cas Enklaar, Nelly Frijda en Abel Nienhuis. Regie: Anny van Hoof. Vanavond t/m zondag (première) in de Leidse Schouwburg; 5 december in Apeldoorn (Orpheus).

theater
Het Feuilleton, een theatersoap over een Rotterdamse familie, door Bonheur. Improvisaties door verschillende acteurs, onder leiding van regisseur Peter Sonneveld, die per sms, telefoon of email opdrachten geeft. Vanavond t/m zaterdag, 7 t/m 9 en 14 t/m 17 december in theater Bonheur, Rotterdam.

theater
De zelftwijfelaar, multidisciplinaire voorstelling van Carolien Hermans door performer Norberto Llopis Segarra. Gasthuisproductie, vanavond t/m zaterdag in het Gasthuis, Amsterdam.

theater
Eddie Danst is een ‘glamrockvoorstelling’ over onvervulde verlangens en het ‘rock & roll-gevoel, door Theatergroep Ponies. Een idee van Miek Uittenhout. Vanavond, vrijdag (première) en zaterdag in Theater Kikker, Utrecht.

theater
Oresteia door Toneelgroep Amsterdam en NTGent is de volledige trilogie van Aischylos over de moord op Agamemnon en de wraak van zijn zoon Orestes. Vanavond t/m zondag in Stadsschouwburg, Amsterdam; 13 t/m 16 december in Stadsschouwburg, Utrecht.

theater
August, August, August van Pavel Kohout door de Paardenkathedraal. Over een clown die ervan droomt een paardennummer te presenteren. Regie: Dirk Tanghe. Vanavond t/m zaterdag in Stadsschouwburg, Utrecht; 13 december in Stadsschouwburg, Nijmegen.

theater
Jonge Harten, festival voor jong talent in de stad Groningen. Met dans, muziek, theater, performances, dj’s en multimedia. Nog t/m 2 december in Stadsschouwburg, Kruithuis, Grand Theatre, Puddingfabriek en andere locaties. Zie: www.jongeharten.nl

theater
Vrede is een komedie van Rob de Graaf over rouwverwerking en ‘de absurde uren en dagen na een overlijden’. Door Keesen & Co in regie van Willibrord Keesen. Vrijdag in Doetinchem (Gruitpoort Theater), zaterdag in Den Bosch (Verkadefabriek), 8 december in Deventer (Theater Bouwkunde).

theater
Maria Stuart van Schiller door het Nationale Toneel, met Mirjam Stolwijk als de strijdlustige Schotse koningin en Will van Kralingen als haar opponent, koningin Elisabeth. Een regie van Erik Vos. Vanavond t/m 3 december in de Kon. Schouwburg, Den Haag; 6 t/m 23 december in Compagnietheater, Amsterdam.

theater
Weg, komedie van Kees Prins, geschreven voor Raymonde de Kuyper en Leny Breederveld. Twee vrouwen over hun gemiste kansen en hun verlangen naar een nieuw leven. Zaterdag in Ede (Cultura), 3 en 4 december in Deventer (Bouwkunde).

theater
Het goede lichaam van Eve Ensler is de opvolger van De Vagina Monologen. Ensler sprak vrouwen over hun lichaam. In een wisselende samenstelling vertellen drie vrouwen hun verhalen. Met Nettie Blanken, Tara Elders, Trudy de Jong, Nazmiye Oral, Bodil de la Parra e.a. Regie: Peter Heerschop. Vanavond en vrijdag in Dordrecht (Kunstmin), zaterdag in Goor (De Reggehof), 7 december in Wageningen.

theater
The Sunshine Boys van Neil Simon door het voormalige duo Mini & Maxi. Karel de Rooij en Peter de Jong als twee mopperende, oude variété-artiesten. Vanavond in Capelle a/d IJssel (Isala Theater), 1 en 2 december in Apeldoorn (Orpheus), 6 en 7 december in Deventer (Schouwburg).

theater
Mug Inn, lunchvoorstelling van Mugmetdegoudentand. Met Michiel van Erp, Frank Houtappels, Marcel Musters en Joan Nederlof als stamgasten in een buurtcafé. Een alleenstaande moeder, een ‘powerhomo’, een Turkse horecaman en een ‘barfly’ nemen het leven door. Vandaag t/m 3 december om 12.30u in Bellevue, Amsterdam.

theater
The Pillowman van Martin McDonaghs door de Theatercompagnie in regie van Maaike van Langen. Reprise. Over jeugdtrauma’s en de macht van verhalen vertellen. Met o.a. Tijn Docter. Vanavond in Nijmegen (Lux), vrijdag in IJmuiden (Witte Theater), zaterdag in Den Haag (Theater a/h Spui), 6 december in Hoorn (Het Park).

theater
Othello van Shakespeare door het Nationale Toneel en Annette Speelt, in regie van Johan Doesburg. Met Thijs Römer als Othello en Michel Sluysmans als Jago, die de generaal aanzet tot een gruwelijke daad. Vrijdag in Tiel (Agnietenhof), maandag in Eindhoven (Stadsschouwburg), 6 december in Roosendaal (De Kring).

theater
Ajax van Sofokles door Noord Nederlands Toneel. Reprise van een overtuigende voorstelling over een waanzinnige Griekse strijder, en de pijn en wanhoop van oorlogsveteranen. Regie: Jos Thie. Vanavond in Hardenberg (De Voorveghter), 1 en 2 december in Haarlemse Toneelschuur, 6 december in Tilburg (Schouwburg).

theater
Eco van Oscar van Woensel gaat over de poging een ‘Europees Ecologisch Bouwproject’ te realiseren, waar idealisme en economisch belang samenkomen, super-fun voor iedereen! Door Dood Paard, vanavond in Den Bosch (Verkadefabriek), 7 december in Breda (Chassé Theater).

theater
Mefisto for ever, eigentijdse bewerking van Mann’s Mephisto door Tom Lanoye. In regie van Guy Cassiers door Het Toneelhuis. Op 2 en 3 december in de Rotterdamse Schouwburg, 6 december in Groningen (Stadsschouwburg) en 8 december in Zwolle (De Spiegel) en tot slot 12 december in Amsterdam (Stadsschouwburg).

theater
Vaders!, een tragikomedie van Haye van der Heyden met Piet Römer, Nienke Römer, Hymke de Vries en René van Zinnicq Bergmann. Over relaties, (on)trouw en een vader die verhaal komt halen. Vanavond in Hoofddorp (De Meerse), vrijdag in Alkmaar (De Vest), zaterdag in Tilburg (Schouwburg), 7 december in Valkenswaard (de Hofnar).

theater
Kale bomen ruisen niet, naar een tekst van Magne van den Berg, in regie van Jetse Batelaan. Twee vrouwen (José Kuijpers en Ria Marks) proberen elkaar heel te houden met de juiste woorden. Vanavond in Capelle a/d IJssel (Isala Theater), 3 december in Hoofddorp (Oude Raadhuis), 7 t/m 10 december tot slot in Bellevue, Amsterdam.

theater
Moordwijven, solo door Loes Luca, naar Bombshells van Joanna Murray-Smith. Luca speelt vijf vrouwen die zich staande proberen te houden. Regie: Aad Ceelen. Vanavond in Almelo (Theaterhotel), vrijdag in Hoogeveen (De Tamboer), 6 december in Zutphen (De Hanzehof).

theater
Colette, solo van Josée Ruiter over de beroemde en ooit omstreden Franse schrijfster Colette (1873-1954), die een intense relatie had met haar moeder en haar eigen dochter aan een kinderjuf overliet. Zaterdag in De Meervaart, Amsterdam.

dans
Notenkraker & Muizenkoning, een goede traditie van het Nationale Ballet, deze Hollandse interpretatie van het klassieke ballet op muziek van Tsjaikovski. Muzikaal begeleid door Holland Symfonia. Op 6, 9, 13, 14, 16, 20, 23, 29 en 30 december. Matinees op 9, 16, 17, 20, 23, 25, 30 en 31 december en 1 januari. In Muziektheater, Amsterdam.

dans
Hans Hof Ensemble 10 jaar, jubileumprogramma met drie voorstellingen, een fototentoonstelling, film en een veiling van decorstukken. Vanavond t/m zondag in de Melkweg, Amsterdam.

dans
Sleepless van Nederlands Dans Theater II bestaat uit het gelijknamige ballet van Kylián, Shuttes Shut en Subject to Change van Lightfoot León, en Flockwork, van Alexander Ekman op muziek van o.a. Zizi Jeanmaire. Zaterdag in Dordrecht (Kunstmin), zondag in Utrecht (Stadsschouwburg), 8 en 9 december in Den Haag (Lucent Danstheater).

Meer over