Agenda

kandinsky & russia

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel. T/m 30/6.

expo-kandinsky.be

Meer dan 150 kunstwerken dompelen u onder in het Rusland van de jaren 1901-1922, van het symbolisme naar de avant-garde. Met een vijftigtal schilderijen van Wassily Kandinsky (1866) naast een aantal werken uit de volkskunst en schilderijen van Larionov en Malevitsj.

in-discipline

Bonnefantenmuseum, Roermond. T/m 23/6. bonnefanten.nl

Bonnefanten Roermond gaat een tentoonstellingsdialoog aan met Atelier van Lieshouts installatie Bonnefantopia. De uitgesproken vormentaal en tegenstellingen - enerzijds obsessief sporten, anderzijds vrij van alle moraal zuipen - zijn leidraad bij de keuze van vijf jonge kunstenaars uit België, Duitsland en Nederland.

Met werk van Michiel Ceulers, Priscila Fernandes, Ives Maes, Tanja Ritterbex en Andreas Schmitten

Beladen treinen

Spoorwegmuseum, Utrecht.

spoorwegmuseum.nl

Beladen treinen, Jodentransporten in de Tweede Wereldoorlog is een permanente tentoonstelling rondom een door Duitsers in beslag genomen bagagewagen van de NS die werd ingezet om Joden, Roma en Sinti naar concentratie- en vernietigingskampen in Oost-Europa te transporteren.

Dubossarsky&vinogradov

KAdE, Amersfoort. Van 4/5 t/m 25/8.

kunsthalkade.nl

Een overzicht van de Russische schilders Vladimir Dubossarsky (1964) en Alexander Vinogradov (1963) in het kader van het Nederland-Ruslandjaar. Het duo begon in 1994 met samenwerken en bouwde een rijk oeuvre op met een mengeling van sociaal realisme, pop art, neo-barok en camp.

nordic art!!

Groninger Museum. T/m 5/5

groningermuseum.nl

Geslaagd overzicht van 19de- en 20ste-eeuwse Scandinavische schilderkunst in landschappen, portretten en dagelijkse taferelen.

TULKUS 1880 TOT 2018!!

Witte de With Rotterdam. T/m 5/5.

wdw.nl

Paolo Pivi onderzoekt en verzamelt portretten van reïncarnaties van boeddhistische meester. Ook niet-gelovigen worden meegezogen in het rijke schouwspel van vriendelijk kijkende, wijze mannen.

assymetry!!

TENT Rotterdam. T/m 5/5.

tentrotterdam.nl

De eerste overzichtstentoonstelling van Ólafur Ólafsson en Libla Castro met sociaalgeëngageerde films, foto's, installaties en performances.

ROZEN VAN REDOUTÉ!!

Teylers Museum Haarlem. T/m 5/5.

teylersmuseum.eu

Serene tentoonstelling met werk van de bloemen-en plantenillustrator, Pierre-Joseph Redouté. De beelden hebben de kracht van kunstwerken, terwijl de precisie wetenschappelijke aandacht verraadt.

EVERYTHING IS LOCAL

Boijmans, Rotterdam. T/m 26/5.

boijmans.nl

Installatie van Christophe Coppens op het grensgebied van mode en beeldende kunst. Aandoenlijk mooi en verleidelijk knutselwerk.

undefined

Meer over