Agenda

Do 15.01.09..

Winternachten

Manipulatie en de waarheid in literatuur, media en politiek vormen dit jaar de rode draad op Winternachten, het internationaal literatuurfestival dat voor de veertiende keer in Den Haag plaatsvindt. Met optredens en bijdragen van onder anderen Connie Palmen, Amitav Gosh, Herman Koch, Marjolein Februari, Izaline Calister en dj Blue Flamingo.

Za17.01.09

De Collectie Twee

Twee jaar terug liet het Museum Boijmans Van Beuningen een nieuwe collectieopstelling zien. Dit jaar viert het museum zijn 160-jarige bestaan. Reden de opstelling van de verzameling weer te veranderen. Voor het eerst zal het museum schilderijen, gebruiksvoorwerpen en sculpturen combineren met zijn omvangrijke hoeveelheid tekeningen. Gerangschikt naar chronologie en thema: zoals de tafelcultuur van de Renaissance en het modernisme van de 20ste eeuw. Op de openingsdag, 17 januari, zijn er rondleidingen, workshops en lezingen.

Do15.01.09

Storioni

Het tweede Storioni Festival in Eindhoven staat in het teken van ‘muzikale zielsverwanten’. Zo noemt het Storioni Trio de vrienden met wie het tien dagen lang het podium deelt van Muziekcentrum Frits Philips. Tot hen horen de Amerikaanse pianist Jean-Yves Thibaudet, de Finse violist Pekka Kuusisto, het Aviv Kwartet en de Nederlandse componist en saxofoonveteraan Theo Loevendie. Hij schreef een nieuw stuk voor Chinese viool en pianotrio, Ming, en treedt op in een concert van het Württembergisches Kammerorchester Heilbronn als improviserend solist in een ouder werk van eigen hand, Bons. Kamermuziek van Bartók, Brahms, Haydn, Ligeti, Kurtág en Schumann komt tot en met 25 januari ‘uit de volksmond’: de bron van het repertoire was vaak een volksmelodie.

Meer over