agenda

do 31.05.07..

HOOFD

In 2006 ontving de jonge regisseur Jetse Batelaan vanwege zijn enorme fantasie en durf de Erik Vos-prijs, een aanmoedigingsprijs voor beginnende theatermakers. In zijn werk houdt hij zich vast aan een tegelspreuk van eigen hand: ‘Het geeft niet, we kunnen het geen van allen.’ Zijn nieuwe voorstelling Hoofd gaat over mensen die hetzelfde zijn. Met observaties van gedrag, absurde situaties gebaseerd op onhandigheid en traagheid in duidelijke beeldtaal. Ook met Hannah van Lunteren, Fania Sorel, Joost Steltenpool en anderen.

za 02.06.07

FREE YOUR MIND

Op de oevers van de Rijn waar in 1945 de Slag om Arnhem is uitgevochten, wordt zaterdag de vrijheid al dansend gevierd tijdens het Free Your Mind Festival in Arnhem. Op de vierde editie van dit dance evenement zijn – verdeeld over diverse podia – optredens te verwachten van meer dan veertig dj’s, onder wie Audio Bullys, Vitalic, Booka Shade, M.A.N.D.Y., 2000 and One, Michel de Hey, Âme, Ken Ishii, Aril Brikah en Bart Skils, Benjamin Bates, Erick E, Deepgroove, Steve Rachmad en Laidback Luke.

zo 03.06.07

VIVIANE SASSEN

De foto’s van Viviane Sassen (1972) zijn zowel bekend door haar commerciële werk voor modemerken als Miu Miu en So by Alexander van der Slobbe, als door haar vrije werk, waarmee ze dit jaar genomineerd is voor de Prix de Rome. In Oss worden beide kanten van haar oeuvre getoond, waaronder de serie Flamboya, gemaakt tijdens haar reizen door Oost- en Zuid-Afrika. Foto’s die de westerse vooroordelen proberen weg te nemen over Afrika, als een continent dat alleen maar geteisterd wordt door honger, armoede, oorlog en wildparken.

Meer over