Agenda

Vr 03.10.08..

Dansdagen

Even dreigden de Nederlandse Dansdagen te verhuizen naar Amsterdam, maar Maastricht heeft dit prestigieuze dansevenement weten te behouden. Een lang weekend met alle belangwekkende dansproducties van het vorige seizoen, resulterend in de uitreiking van de VSCD Dansprijzen, de Zwanen. Met medewerking van het Nationale Ballet, het Nederlands Dans Theater, Scapino, Anoukvandijk, Introdans, Leine & Roebana, Emio Greco en vele anderen.

Za 04.10.08

Heartland

Van de oostkust en de westkust in de Verenigde Staten is genoegzaam bekend dat ze in de 19de en 20ste eeuw grootse kunst en cultuur hebben opgeleverd. Maar van de Heartlands, zeg maar het platteland tussen New Orleans tot Detroit, is weinig bekend. Daar moet de gelijknamige tentoonstelling verandering in brengen. Charles Esche, directeur van het Van Abbemuseum, en Frank Veenstra, artistiek manager van Muziekcentrum Frits Philips, reisden er met een staf aan deskundigen speciaal voor naar Amerika. Het resultaat is vanaf komend weekeinde in Eindhoven te zien. Met een breed programma van kunst en muziek, en een fototentoonstelling van Ernest C. Withers.

Wo 08.10.08

Bye Bye Brendel

Nu is hij er dan echt voor het allerlaatst: Alfred Brendel, de meesterpianist die in juni zijn laatste solorecital in Amsterdam gaf, neemt nu als solist-met-orkest definitief afscheid van het Concertgebouw. Met het Tonhalle-Orchester Zürich onder leiding van David Zinman speelt hij Mozarts Pianoconcert KV 271 (bijgenaamd ‘Jeunehomme’). Zinman dirigeert ook Mahlers Symfonie nr 1.

Meer over