agenda

Op Robodock versmelt technologie met kunst in spektakeltheater, geavanceerde robotica, interactieve installaties naast veel muziek. Met alchemie als thema belooft de negende editie van dit festival een borrelend laboratorium te worden....

za 23.09.06 ALEXANDER
Willem Jan Otten schreef voor Het Toneel Speelt Alexander, een 'tragedie van het succes'. Een jonge koning verslaat de machtigste man op aarde en wordt op handen gedragen. Dan verandert hij in een despoot. Wat ging er mis? Ira Judkovskaja regisseert. Amsterdam, Stadsschouwburg, 24 t/m 28 september.

za 23.09.06 TODAYSART
Inmiddels de vierde aflevering. Twee avonden (en nachten) op 25 verschillende locaties in de Haagse binnenstad: het internationale multidisciplinaire festival Todaysart Festival waarin dit jaar visuele kunst – van grafische vormgeving tot videokunst – centraal staat. Daarom heen meer dan 200 acts (muziek, kunst, fotografie, film, mode theater en dans) uit 25 landen, zoals Obey Giant en SF & L, en muzikale optredens van The Orb, C-Mon & Kypski en Underground Resistancey.

zo 24.09.06 WILLEKE
Ze is 61 jaar oud, en al 50 jaar staat Willeke Alberti in de schijnwerpers. Als onschuldig meisje naast haar vader Willy (Morgen ben ik de bruid), als de doortastende Marleen Spaargaren in de tv-serie De kleine waarheid, als Rooie Sien op de Wallen, als chansonnière (Telkens weer) en pleegmoeder van de homogemeenschap. In de jubileumshow Goud praat en zingt zij alle onderdelen van haar loopbaan aan elkaar, met beelden uit haar privé-leven. Ze krijgt steun van zangeres Brigitte Nijman en danser Frans Schraven.

Meer over