agenda

’Het eiland van de vorige dag’ is de poëtische titel van Oerol van dit jaar, waarvoor Robert Wilson een vier uur durende wandeling uitstippelde....

vr 13.06.08 CLASSIQUE
De tweede editie van het Haagse Festival Classique heeft een boordevol programma op fraaie locaties: er wordt gemusiceerd op een drijvend podium in de Hofvijver, maar ook in kerken, in Sociëteit de Witte, en op Het Plein (zaterdag vanaf 11u). Pianist Yundi Li verzorgt een Nacht van de Romantique ‘in’ de Hofvijver en Dame Kiri te Kanawa treedt op in de Philipszaal.

za 14.06.08 ANDERS
Tien jaar na From the corner of the eye in het Stedelijk Museum in Amsterdam, geeft het Cobra Museum een vervolg met Gewoon Anders. Een expositie over ‘seksuele begeerte, gender en identiteitsvorming’. Honderd kunstwerken van 35 binnen- en buitenlandse kunstenaars willen laten zien dat de norm – een hetroseksuele wereld – nog steeds uitnodigt tot bijstellingen en beelden die andere manieren van leven voor het voetlicht brengen.

za 14.06.08 ROOTS
Zaterdag is er al een flamenco-concert in Paradiso, maar de echte aftrap van het Amsterdam Roots Festival is Roots Open Air, zondag in het Oosterpark. Met zeven podia en meer dan 40 internationale acts. Woensdag in het Concertgebouw de Malinese diva Oumou Sangare en fadozangeres Ana Moura. Later in het festival de bigband SpokFrevo Orquestra, Aylin Aslim, Fuego Latino en op de slotavond, 21 juni in De Melkweg, de grote Senegalese zanger Baaba Maal.

Meer over