Agenda

CROSSING BORDER..

do 16.11.06
Gisteravond verrichtte Cassandra Wilson al de aftrap voor Crossing Border in het Haagse Theater aan het Spui, maar vanavond begint het pas goed, het festival voor literatuur, film en spoken word, maar vooral veel popmuziek. Met vanavond de gitaarbands The Futureheads en Razorlight, vrijdag Midlake, Joan As Police Woman en Stuart A. Staples, zaterdag gevolgd door o.a. Bettye Lavette en de cultband Brian Jonestown Massacre.

vr 17.11.06
DA PONTE

vr 17.11.06
Lorenzo da Ponte, de Weense hofdichter die Wolfgang Mozart in 1780 van drie fabuleuze operalibretti voorzag, zou het zelf niet hebben verzonnen: de Nederlandse Opera zet Così fan tutte, Le nozze fi Figaro en Don Giovanni als één verhaal op de planken. Het Zwitserse regieteam Jossi Wieler/Sergio Morabito grijpt terug op het oergegeven dat in elk van de opera’s een grote rol speelt: de vermomming en de maskerade. De jongeren die in ‘Così’ afscheid van hun jeugd nemen, komen elkaar in ‘Don Giovanni’ als het ware weer tegen, al zijn er wel verschillende casts aan het werk, met Pietro Spagnoli als Don Giovanni en Luca Pisaroni als Figaro. Kostuums en vormgeving zijn geïnspireerd op design uit de jaren ‘50. Ingo Metzmacher dirigeert het Nederlands Kamerorkest.

zo 19.11.06
PAN

zo 19.11.06
De grote vlucht die de Chinese hedendaagse kunst op de kunstmarkt heeft genomen is dit jaar ook terug te zien op de 20ste editie van de pAn, de grootste nationale kunst en antiek beurs. Verder varieert het aanbod van zeventiende-eeuwse schilderijen tot modern design.

do 22.11.06
TAMTAM 06

do 22.11.06
Belangrijkste onderdeel van de jongste editie van Tamtam van Toneelgroep Amsterdam in de Stadsschouburg is de première van Oresteia van Aischylos, volgende week zaterdag. Maar er is meer: de herneming van Rouw siert Electra met Halina Reijn, Denne door Barry Atsma, films, inleidingen en diverse workshops.

Meer over