Agenda

za 30.06.07..

RYOJI IKEDA

Ryoji Ikeda (Japan, 1966) verkent de grenzen van de waarneming van zijn publiek. De geluidskunstenaar creëert geluidswerken met heel specifieke audiotechnologie, die de luisteraar een fysieke ervaring van tijd en ruimte bieden. Nieuwsgierigen kunnen zijn nieuwste werk, Dataphonics, beluisteren tijdens de openingsnacht van zijn tentoonstelling data.tron in De Vleeshal in Middelburg. Ikeda projecteert beelden op een scherm, ongeveer vier keer sneller dan bij een normale film.

di 03.07.07

JULIDANS

Met Myth van Sidi Larbi Cherkaoui (v/h Les Ballet C. de la B.) begint dinsdag in de Amsterdamse Stadsschouwburg een nieuwe editie van Julidans, dat zoals altijd een interessant programma biedt. Een ka-thakvoorstelling door Akram Khan Company, een film/dansproject van Nasser Martin-Gousset over macht, glamour en liefde, en 16 naakte dansers in een choreografie van Dave St-Pierre. Louise Lecavalier danst in Bellevue en in Rialto het dansfilmfestival Cinedans (6 t/m 11 juli).

wo 04.07.07

5 DAYS OFF

Het festival voor nieuwe electronische muziek, 5 days off, begint woensdag met een optreden van Daft Punk in de Amsterdamse Heineken Music Hall, de dj’s Uffie, Sebastian, D.I.M. en Tiga in de Melkweg en gitaarpunkfunkband !!! en Soil & Pimp in Paradiso. Alle relevante dancestromingen komen tot en met zondag aan bod, van breakbeat, new rave tot electro en techno. Enkele namen: Richie Hawtin, Michael Mayer, Villalobos en Luciano, Miss Kittin, Onur Özer, Dizzee Rascal, Shadow & Cut Chemist, Matthew Jonson & Cobblestone Jazz , Âme en Trentemøller (live). In Nederlands Instituut voor Mediakunst de expositie (in)visible sounds en elke avond vanaf 22u Dansen op het Leidseplein.

Meer over