agenda theater

Eline Vere van Louis Couperus werd bewerkt voor toneel door Léon van der Sanden. Maria Kraakman speelt de titelrol in deze Nationale Toneelproductie....

Odysseus, theatermarathon van Toneelgroep De Appel op basis van Homerus en andere teksten. In regie van Aus Greidanus. In het Appeltheater, Den Haag, t/m 1 juni.

Rococo van Hotel Modern is een ‘liefdesverklaring aan de fantasie’. Met dansende beren, levende skeletten en miniatuurpornofilmpjes. Vanavond t/m 29 december en 2 t/m 5 januari in de Rotterdamse Schouwburg.

Vielfahlt door Jakop Ahlbom, waarin een man zijn zoekgeraakte geliefde probeert terug te vinden. Manipulatie of magie? Reprise. Vanavond t/m 30 december in Den Bosch (Verkadefabriek), 3 januari in Roosendaal (De Kring).

Winterparade, twaalf ultrakorte voorstellingen en veel eet- en drinkgelegenheid in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam. Nog t/m 31 december.

’n Bossche ziel door Artemis vertelt het verhaal van een tiener uit Den Bosch die zijn stad ontdekt. Bedacht en gespeeld door Jeroen De Man, in regie van Vincent Rietveld met een klankbeeld van Peter Vandemeulebroecke. Vanavond t/m 30 december in Theater Artemis, Den Bosch – waar foto’s hangen die Bossche leerlingen van hun favoriete plek in de stad maakten.

Dinner for One, de aloude sketch van Lauri Wylie over een butler die zijn Miss Sophie en haar denkbeeldige gasten moet bedienen, wordt in regie van Guusje Eijsbers gespeeld door Sanne Vogel en Kristel Zweers. Zij spelen twee Poolse meisjes met toekomstdromen, in dienst van mevrouw Sophie. Vanavond t/m 30 december in het Paradijs, Kon. Schouwburg, Den Haag.

Tsjechov & Tsjechov van De Paardenkathedraal bestaat uit twee eenakters van Tsjechov, De Beer en Het huwelijksaanzoek. Paula Bangels regisseert. Vanavond t/m 27 januari in het eigen theater aan de Veeartsenijstraat in Utrecht.

Midsummernightsdream van Shake-speare door De Paardenkathedraal in regie van Dirk Tanghe. Een spektakel over de liefde in vele vormen. Vanavond t/m 29 december in Amsterdam (Stadsschouwburg), 3 t/m 6 januari in Eindhoven (Park-theater).

Lang en Gelukkig, familievoorstelling van het RO Theater. Iedereen mag meezingen met Arjan Ederveen als boze stiefmoeder in dit warme en hilarische sprookje. Vanavond t/m 6 januari in de Rotterdamse Schouwburg; 9 t/m 11 januari in Amsterdam (Stadsschouwburg).

Una Giornata Particolare naar de film van Ettore Scola, in regie van Peter de Baan. Met Linda van Dyck en Tom Jansen als verschoppelingen van het fascistische Italië, die troost bij elkaar vinden. Vanavond in Helmond (’t Speelhuis), 3 t/m 6 januari in Amsterdam (Theater Bellevue).

Oblomov, Kroetz’ bewerking van Gontsjarovs roman door Het Zuidelijk Toneel in regie van Matthijs Rümke. Met Bert Luppes als de melancholieke landeigenaar die zijn leven vult met dagdromen. René van ‘t Hof is zijn trouwe bediende. Op 2 januari in Leidse Schouwburg, 3 januari in Kampen (Stadsgehoorzaal), 4 januari in Tilburg (Schouwburg).

Wuivend graan van Wim T. Schippers gaat over een groot geleerde die tijdens een lezing belandt in een schrijnende familieruzie. Met Titus Muizelaar, Nelly Frijda, Olga Zuiderhoek e.a. Regie: Titus Tiel Groenestege. Vanavond t/m 30 december in Amsterdam (Theater Bellevue), 3 januari in Venlo (De Maaspoort).

dans
Tangomagia, festival met voorstellingen, workshops en tangosalons. Met tangoparen uit Argentinië en Europa. Vanavond t/m zondag in Melkweg, Hotel Arena en Beurs van Berlage, Amsterdam.

dans
Parels, jubileumvoorstelling van Conny Janssen Danst met fragmenten uit eerdere choreografieën, waaronder Oktober, Licht en Rebound. Op 3 januari in Amsterdam (Stadsschouwburg); tournee t/m 2 februari.

dans
Het Zwanenmeer door het Tsjaikovsky Perm Ballet met ‘meer zwanen dan men kan tellen’, te weten: 48 stuks. Voor de laatste keer op tournee door Europa. Vanavond t/m 6 januari in het RAI Theater, Amsterdam.

dans
Kerstgala door Introdans en Introdans Ensemble voor de Jeugd met werken van Nacho Duato, Hans van Manen, Ton Wiggers en Jiri Kylián. Vanavond en vrijdag in Arnhem (Schouwburg) en 30 december in Apeldoorn (Orpheus).

dans
Sleeping Beauty door Het Nationale Ballet en Holland Symfonia. Vanavond, vrijdag, zondag, maandag en 1 januari in Het Muziektheater, Amsterdam.

circus
12e Internationale Circusfestival, nog t/m zaterdag in diverse tenten in het Volkspark in Enschede. Een competitie tussen gerenommeerde internationale circusartiesten die strijden om de Gouden Artiest. Ook een gelegenheid voor jonge talentvolle artiesten, die internationaal aan het doorbreken zijn, om zich te tonen.

circus
Cascade, mooie mix tussen opzichtig spektakel en hoogwaardige acrobatiek, dit jaar met het thema dans. Geen dieren. Nog t/m zondag in Stadsschouwburg Utrecht.

circus
Wereldkerstcircus in Carré, Amsterdam. Een combinatie van het klassieke en het nieuwe circus. Vanavond t/m 6 januari.

circus
Kerstcircus Ahoy, met artiesten uit China, de Verenigde Staten, Rusland en Engeland, begeleid door een live orkest. Nog t/m zondag in Ahoy, Rotterdam.

circus
Circus Bavaria is een traditioneel familiecircus. De woonwagens, transportwagens en dierenverblijven worden in de hal opgesteld. Vanavond t/m zondag in Veemarkthallen, Utrecht.

circus
Groot Russisch Kerstcircus, vanavond t/m 6 januari in een tent op het Malieveld in Den Haag. De negende editie staat in het teken van spanning en humor met de wereldclown André Nikolaev, de Piluli-clowns en zeeleeuwen. Mentale magie van ringmasters Rob Mollien & Emiel Lensen, een illusie-wereldprimeur van Marcel & Peggy, Europa’s beste springplankgroep, gipsy hogeschool, en vliegende trapeze.

circus
Wintercircus Martin Hanson, traditioneel circus met zaagsel, acrobaten en circusorkest in het theater. Vanavond in Hoorn (Het Park), vrijdag in IJmuiden (Stadsschouwburg Velsen), zaterdag in Amstelveen (Schouwburg), zondag in Den Helder (De Kampanje), maandag in Alkmaar (De Vest), 1 januari in Bussum (Spant), 2 januari in Rijswijk (Schouwburg), 3 januari in Vlaardingen (Stadsgehoorzaal), 5 januari in Uden (Markant), 9 januari in Groningen (Martini Plaza).

circus
Circus Belly Wien, een circus uit Oostenrijk met heel veel dieren, waaronder Friese paarden, kamelen, lama’s, apen, tijgers, duiven, honden, giraffen, slangen en ook nog acrobaten, jongleurs, clowns. Vandaag t/m 6 januari in Zoetermeer, bij Silverdome.

circus
Circus Herman Renz met Bellissimo, vandaag t/m 6 januari in Haarlem, Camera Obscuraweg bij Veerplas. Speelse zeeleeuwen, spanning op de hoge draad en een wervelende act met leeuwen en tijgers, deze Renz-show kent twee prijswinnaars van het Circusfestival in Monte Carlo

circus
Circus Solero uit Duitsland. Senioren die het circus bezoeken zien een voorstelling die nauwelijks afwijkt van die, welke ze als kind zagen. Vrijdag t/m 6 januari op het Evenemententerrein in Almere-Buiten.

circus
Wintercircus Royal, vandaag t/m 2 januari staat de tent op het Plein van Europa in Dordrecht.

circus
Limburgs Kerstcircus, nog t/m 6 januari in de Haspelsestraat in Sittard-Geleen. Met paaldansacrobatiek, luchtring en mime- clowns.

circus
Tartare door Cirque Magnifique. Vrijdag in Zutphen (Hanzehof), zondag in Beverwijk (Kennemer Theater), 4 januari in Rotterdam (Zuidplein), 5 januari in Wageningen (Junushoff).

Meer over