[agenda] theater

Wereldkerstcircus met onder meer de vermaarde clown David Larible, t/m 7 januari in Theater Carré, Amsterdam...

circus
Kerstcircus Ahoy’ was altijd in een tent, maar dit jaar ín de Rotterdamse Ahoy’, nog t/m 1 januari.

circus
Con Calore! , het jaarlijkse kerstcircus Cascade in Stadsschouwburg Utrecht, t/m 30 december.

circus
Cirque d’Hiver, nog t/m 30 december in De Oranjerie, Roermond.

circus
Kerstcircus in Hilversum, t/m 1 januari aan de Diependaalselaan.

circus
Kerstcircus Chassé, t/m 30 december in Chassé Theater, Breda.

circus
Circus Herman Renz, t/m 7 januari in Haarlem, op het Evenemententerrein aan de Veerplas, Barbeelpad.

circus
Wintercircus in Apeldoorn, t/m 3 januari in Vision Park.

circus
Wintercircus Martin Hanson, het reizsende circus met een lange tournee, staat vandaag in IJmuiden (Stadsschouwburg Velsen), vrijdag in Amstelveen (Schouwburg), zaterdag in Den Helder (De Kampanje), zondag en Nieuwjaarsdag in Alkmaar (De Vest), 2 januari in Schiedam (Theater a/d Schie), 3 januari in Rijswijk (Schouwburg), 4 januari in Bussum (’t Spant), 5 januari in Oosterhout (De Bussel), 6 januari in Uden (Markant), 7 januari in Hengelo (Rabotheater), 10 januari in Goed (De Mythe).

circus
Limburgs Kerstcircus, t/m 7 januari in Sittart-Geleen (Haspelsestraat).

circus
Circus Royal, t/m 3 januari in Dordrecht (Maasstraat/Stadswerven).

circus
Circus Mullens, t/m 3 januari in Leeuwarden (Parking FEC).

circus
Circus Sijm, t/m 30 december in Heiloo, op Evenemententerrein De Omloop.

dans
De Notenkraker in een grote productie van De Dutch Don’t Dance Division en Holland Dance Festival i.s.m. Haagse kinderen, oudere amateurdansers en twee jonge talenten van het American Ballet Theatre uit New York. In de Grote Kerk in Den Haag, vanavond t/m Nieuwjaarsdag.

dans
Notenkraker & Muizenkoning, door het Nationale Ballet, deze Hollandse interpretatie van het klassieke ballet op muziek van Tsjaikovski. Muzikaal begeleid door Holland Symfonia. Vrijdag- en zaterdagavond; matinees ook op 30 en 31 december en 1 januari. In Muziektheater, Amsterdam.

theater
Magna Plaza door theatercollectief Wunderbaum, geproduceerd door NTGent. Locatievoorstelling in winkelcentrum Alexandrium I in Rotterdam, waar de toeschouwers met koptelefoons op het verhaal kunnen volgen van vijf jonge mensen en hun grote verwachtingen van het leven, in de liefde en in hun ambities. Er wordt gespeeld tussen het shoppende publiek. Vandaag om 14.30 en 17.30u, vrijdag om 19.30u, zaterdag om 13 en 15.30u, op 2, 3 en 4 januari om 18.30u. Zie ook: www.ntgent.be

theater
Dogville door Ro Theater, naar de film van Lars von Trier. Regie: Pieter Kramer. Vanavond t/m 7 januari in de Rotterdamse Schouwburg.

theater
Er gaat iemand komen, van Jon Fosse over een jong stel, dat een oud huis bewoont waar de vroegere eigenaar op bezoek komt. Hij zorgt voor onderhuidse spanningen. Alexandra Koch regisseert deze Toneelschuurproductie. Vanavond t/m zaterdag in de Toneelschuur in Haarlem.

theater
Walden revisited is een Gasthuis-productie van Laura van Dolron. Ze heeft een ‘date’ met Henry D. Thoreau, de Amerikaanse, anarchistische schrijver die een eenvoudig leven in de natuur voorstond. Lizzy Timmers staat Van Dolron bij. Van 3 t/m 6 januari in het Gasthuis, Amsterdam.

theater
Jan Rap en z’n maat van Yvonne Keuls wordt gespeeld door Susan Visser, Sjoerd Pleijsier, Egbert-Jan Weeeber, Margreet Boersbroek e.a. Regie: Peter de Baan. Met liedjes van Fons Merkies en Jan Tekstra. Vanavond in Venlo (Maaspoort), vrijdag in Hoogeveen (De Tamboer), 3 januari in Den Haag (Kon. Schouwburg), 4 januari in Tiel (Agnietenhof), 5 januari in Amersfoort (De Flint), 6 januari in Hoofddorp (De Meerse).

theater
Vrede is een komedie van Rob de Graaf over rouwverwerking en ‘de absurde uren en dagen na een overlijden’. Door Keesen & Co in regie van Willibrord Keesen. Vandaag en vrijdag om 13u in Theater a/d Rijn, Arnhem; 9 januari in Apeldoorn (Orpheus).

theater
Platonov van Tsjechov door het Ro Theater is een reprise van een enscenering door Alize Zandwijk uit 2005. Met Herman Gillis als de dorpsonderwijzer Platonov, die met zijn scherpe tong de lamlendigheid aan de orde stelt. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (Stadsschouwburg), 3 t/m 6 januari in Arnhem (Schouwburg).

theater
Maria Stuart van Schiller door het Nationale Toneel, met Mirjam Stolwijk als de strijdlustige Schotse koningin en Will van Kralingen als haar opponent, koningin Elisabeth. Een regie van Erik Vos. Vanavond t/m zaterdag in Den Haag (Kon. Schouwburg); 10 t/m 13 januari in Eindhoven (Stadsschouwburg).

theater
Weg, komedie van Kees Prins, geschreven voor Raymonde de Kuyper en Leny Breederveld. Twee vrouwen over hun gemiste kansen en hun verlangen naar een nieuw leven. Vanavond t/m zaterdag en 2 t/m 6 januari in Theater Bellevue, Amsterdam.

theater
Vaders!, een tragikomedie van Haye van der Heyden met Piet Römer, Nienke Römer e.a. Over relaties, (on)trouw en een vader die verhaal komt halen. Vanavond in Dronten (De Meerpaal), vrijdag in Bussum (’t Spant), 4 januari in Breda (Chassé Theater), 5 januari in Ede (Reehorst).

theater
Het goede lichaam van Eve Ensler gaat over de relatie van vrouwen met hun lichaam. In een wisselende samenstelling vertellen drie vrouwen hun verhalen. Met Nettie Blanken, Tara Elders, Trudy de Jong, Nazmiye Oral, Bodil de la Parra e.a. Regie: Peter Heerschop. Vanavond en vrijdag in Amsterdam (De Meervaart), 5 en 6 januari in Den Haag (Theater a/h Spui).

theater
Triple Bill - Geloof, Hoop en Liefde is een drieluik van Suver Nuver, op basis van grondig zelfonderzoek. Na de tournee, nu drie weken in De Brakke Grond, Amsterdam. Van 3 t/m 6 januari eerst Liefde; van 10 t/m 13 januari Hoop, van 17 t/m 20 januari Geloof.

kleinkunst
De twijfelaar (Oudejaarsconference) door Vincent Bijlo. Zaterdag en zondag in Betty Asfalt Complex, Amsterdam.

kleinkunst
Oudejaars 2006 door Lebbis en Jansen. Vanavond t/m 31 december in De Kleine Komedie, Amsterdam.

kleinkunst
Kerstlied van een vrek door Bruun Kuijt. Vanavond t/m zaterdag in Theater Bellevue, Amsterdam.

kleinkunst
Als ’t effe kan door Seth Gaaikema. Vanavond in Den Haag (Diligentia), 29 december in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), 6 januari in Groningen (Stadsschouwburg).

kleinkunst
Strooptocht door The Amazing Stroopwafels. Op 5 januari in Den Bosch (Koningstheater), 9 januari (première) in Hoorn (Het Park).

kleinkunst
Ballyhoo! door Ashton Brothers, op 3 en 4 januari in Eindhoven (Parktheater), 6 januari in Goirle (Jan van Besouwhuis), 7 januari in Amsterdam (De Meervaart).

kleinkunst
Music Hall door Orkest De Volharding en Joep Onderdelinden. Van 2 t/m 6 januari in Theater Bellevue, Amsterdam.

Meer over