Agenda theater

Deventer Op Stelten, een groot internationaal straattheaterfestival in de historische binnenstad van Deventer, 4 t/m 6 juli. Met meer dan 100 gratis toegankelijke voorstellingen....

theater
Kijk mee met Annie M.G. is een voorstelling van Theater Het Hof. Elisabeth Loot-Verlee speelt Annie M.G. Schmidt die terugkijkt op haar leven, haar musicals, kinderversjes en colums. Van 9 juli t/m 2 augustus elke woensdag t/m zaterdag in Het Hof, Arnhem.

theater
De Juichfabriek van Alba Theaterhuis gaat over het fenomeen auditeren, over ster willen zijn, zelfvertrouwen en teleurstellingen. Vanavond t/m zaterdag in Ostadetheater, Amsterdam.

theater
Geen bijen geen fruit, muzikale openluchtvoorstelling in de vroege ochtend door Het Filiaal en DOX. Over bijen die verdwijnen, met stekelige teksten en kwispeldansjes. Om 07.30u (plus ontbijt), op het Cereolterrein tegenover park Oog in Al in Utrecht, vandaag t/m 13 juli (elke wo t/m zo). N.B. Ook na de brand van het Cereol-gebouw gaan de voorstellingen door. Kaartverkoop via www.het-filiaal.nl

theater
Macbeth was nog niet eerder te zien in het Shakespearetheater in Diever. Try-out op 4 juli. www.shakespearetheaterdiever.nl

theater
De Parade staat nog t/m zondag 6 juli in het Haagse Westbroekpark. Met onder meer Schokland & Ik, Mouna Goeman Borgesius en Margo Dames met Mourir d’aimer, Café IK, de Silent Disco, De Levende Jukebox, Groeten uit Den Ilp door Dick van den Toorn, Lieke Benders met Wonderen, Koller met Hippo, Zum Wohl door Suver Nuver en The Young Ones II door Growing up in Public. Voorts veel muziek, een kinderparade (met onder meer Stil Nou Eens! van Don Duyns) en een filmprogramma.

theater
De drie mannen van Ypsilanti, Bok & Geit, En nu geen woord meer en De Broekneus zijn vier korte voorstellingen op het festival Zomerexpeditie van Toneelgroep Oostpool. Vanavond t/m zondag staat de tent in het Griftpark, Utrecht.

dans
Julidans biedt vrijdag en zaterdag in de Amsterdamse Stadsschouwburg Brickland door Schaubühne am Lehniner Platz, een choreografie van Constanza Macras; op 7 en 8 juli Dolby van Nanine Linning, vormgegeven door Marc Warning. In de Melkweg vrijdag en zaterdag (19u) Hello door Hyoung-Min Kim en Per Figura Sola van Paola Bianchi; op 7 en 8 juli Co(te)lette van Ann Van den Broek, over de ‘mentale en fysieke honger van vrouwen’. In Theater Bellevue zaterdag en zondag (21u) The Left Cheek door Zuhe Niao, over de terreur van links tijdens de Culturele Revolutie in China. Op 8 en 9 juli in Bellevue íSA van Kristel van Issum door T.R.A.S.H.

dans
Cinedans, onderdeel van Julidans, vanavond t/m 10 juli in filmhuis Rialto, Vondelpark en Bellevue in Amsterdam. Vanaf 4 juli ook in Den Haag en Utrecht.

Meer over