agenda theater

Naar Schotland is een stuk (en regie) van Thibaud Delpeut over een echtpaar dat een pijnlijke waarheid onder ogen moet zien, terwijl ze ‘hun toekomst dromen en het verleden herleven’....

theater
Amanda, theaterthriller van Walter van den Broeck waarin een vrouw terugkijkt op haar slechte huwelijk. Door Marie Louise Stheins, in regie van Annechien Koerselman. Een voorstelling van Theaterproductiehuis Zeelandia. Vanavond (première) in Goes (’t Beest), vrijdag in Oud Vossemeer (De Vossekuil), zaterdag in Nieuwerkerk (Dorpshuis), 4 en 5 maart in Turnhout (Het Gevolg), 6 maart in Roosendaal (De Kring).

theater
Tamtam, manifestatie van Toneelgroep Amsterdam in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Met een programma rond Tony Kusher, schrijver van Angels in America, dat op 8 maart in première gaat. Amsterdamse scholieren spelen Engelen in Amsterdam en er zijn kindervoorstellingen, waaronder Posityfus en Reuzen bestaan.

theater
Kwijt, een tekst van Ineke ter Heege over twee oudere dames, die de weg een beetje kwijt zijn, en in de ban raken van hun jonge Marokkaanse verpleger. Als hij dreigt uitgezet te worden, komen ze in opstand. Door Theatergroep de Kern. Zaterdag in Hoofddorp (De Meerse), maandag in Culemborg (De Fransche School), 5 maart in Oisterwijk (Tiliander), 6 maart in Arnhem (Schouwburg).

theater
Naomi van Jurre Bussemaker is een tragikomedie over ‘de drang om te verdwijnen in het onbekende’, en het verlangen naar iets nieuws. Door Theatergroep Aan Tafel, zaterdag t/m maandag in Amsterdam (Bellevue), 5 maart in Arnhem (Schouwburg), 6 maart in Groningen (Kruithuis), 7 maart in Dordrecht (Kunstmin), 11 maart in Alkmaar (Provadja) en tot slot 12 t/m 15 maart in Den Haag (Het Paradijs, Kon. Schouwburg).

theater
Apocalypso is het tweede deel van een trilogie die Jibbe Willems schrijft voor Het Syndicaat. Een zwarte komedie waarin de wereld nu eens echt vergaat. Met live muziek. Vanavond in Arnhem (Schouwburg), zondag in Amsterdam (Studio K), dinsdag in Alkmaar (De Vest), 12 en 13 maart in Utrecht (Stadsschouwburg).

theater
Moeder Courage van Brecht in regie van Hans Croiset, is een productie van Stage Entertainment (Joop van den Ende). Met Anne-Wil Blankers als de marketentster die probeert te overleven in oorlogstijd. Vrijdag t/m zondag in Nijmegen (Stadsschouwburg), 4 t/m 6 maart in Den Haag (Kon. Schouwburg).

theater
De pianist naar het boek van W. Szpilman over de Pools-Joodse pianist die het getto van Warschau weet te overleven. Door Edwin de Vries, vrijdag in Hoofddorp (De Meerse), 4 maart in Zoetermeer (Stadstheater), 6 maart in Delft (de Veste).

theater
As You Like It, Shakespeare’s komedie over de liefde door het Nationale Toneel, in regie van Gerardjan Rijnders. Met onder meer Anniek Pheifer, Jochum ten Haaf, Antoinette Jelgersma en Paul R. Kooij. Van 5 t/m 8 maart in Groningen (Stadsschouwburg), 12 t/m 15 maart in Utrecht (Stadsschouwburg).

theater
Frankenstein!, bewerking van Mary Shelley’s klassieker door Ko van den Bosch. Over de hypocrisie van de schoonheid, de wetenschap en de taal. Door d’Electrique in regie van Ola Mafaalani. Vanavond in Groningen (Stadsschouwburg), vrijdag en zaterdag in Rotterdam (Lantaren/Venster), 3 maart in Eindhoven (Parktheater), 4 maart in Drachten (De Lawei), 5 maart in Doetinchem (Amphion), 6 maart in Leidse Schouwburg, 8 maart in Bergeyk (De Kattendans).

theater
Steil, nieuwe voorstelling van Maatschappij Discordia over de noodzaak van nutteloosheid. Vanavond t/m zaterdag in Frascati, Amsterdam. Vanavond speelt Discordia in Frascati Ritter, Dene, Voss van Thomas Bernard, en van 29 februari t/m 1 maart Bernards Der Theatermacher.

theater
De Laatste Lach met Freek de Jonge in de rol van oude komiek in een bejaardenhuis. Reprise. Vanavond t/m 7 maart en 17 t/m 29 maart in het Compagnietheater, Amsterdam.

theater
Fortuyn, solo door Helmert Woudenberg die op overtuigende wijze het leven en streven schetst van Pim Fortuyn. Reprise. Vanavond in Nijmegen (Lux), zaterdag in Heemstede (De Luifel), 5 maart in Emmeloord ('t Voorhuys).

theater
Daklozen on Ice, een ‘spetterende ijsshow’ door het RO Theater en Vis à Vis in regie van Pieter Kramer. Helmert Woudenberg schreef de tekst van deze comedy over daklozen die na de sluiting van de Pauluskerk worden gevraagd voor een ijsshow. Maar het ijs werkt niet mee en de discipline laat veel te wensen over. Op locatie in LP II in Las Palmas, Wilhelminakade 326 in Rotterdam. Nog t/m 2 maart.

theater
De Wilde Eend van Ibsen door De Theatercompagnie. Familietragedie waarin eenzame zielen verlichting zoeken. Regie: Maaike van Langen. Vanavond in Nijmegen (Luxtheater), vrijdag in Goudse Schouwburg, 1 maart in IJmuiden (Witte Theater), 5 maart in Breda (Chassé Theater), 7 en 8 maart in Haarlem (Toneelschuur).

theater
Mightysociety5 van Eric de Vroedt gaat over de utopieën en dystopiën van de 21ste eeuw. Waar dromen jongeren nu van? Hoe groot is hun apathie? In een speciaal ontworpen installatie met verschillende ruimtes moet het publiek zijn eigen weg zoeken. Vanavond t/m zaterdag in Den Bosch (Verkadefabriek), 5 t/m 7 maart tot slot in Leeuwarden (De Harmonie).

theater
De Kaukasische Krijtkring van Brecht door Noord Nederlands Toneel, in regie van Victoria Meirik. Over goed en kwaad, rechtvaardigheid en ware moederschap. Met muziek van Paul Dessau. Reprise. Zaterdag in Zutphen (de Hanzehof), dinsdag in Rotterdamse Schouwburg, 5 maart in Hoorn (Het Park), 6 maart in Enschede (Twentse Schouwburg), 7 maart in Arnhem (Schouwburg).

theater
Gods wachtkamer van Carver schetst de precaire relatie tussen een dochter en haar demente moeder. De oude vrouw wacht. Maar op wie? Met Beppie Melissen, Joke Tjalsma, Merijn de Jong en Roel Voorbij. Een tekst van Gerardjan Rijnders. Vanavond in Capelle a/d IJssel (Isalatheater), 4 en 5 maart in Rotterdamse Schouwburg.

theater
Leven met een onbekende door het Onafhankelijk Toneel is een solo-voorstelling van Ria Eimers, geschreven door Toon Tellegen uit bewondering voor Eimers. Poëtische bespiegelingen over een geliefde. Regie: Mirjam Koen. Vrijdag in Wageningen (Junushoff), 4 t/m 6 maart in Amsterdam (Bellevue).

dans
Dream Play van Nederlands Dans Theater II bestaat uit de premières Mammatus van Medhi Walerski, danser bij NDT I, en Skulls and Bees van Stijn Celis. En een reprise van Dream Play van Johan Inger. Vanavond (première) t/m zaterdag in Lucent Danstheater, Den Haag.

dans
Origine van Sidi Larbi Cherkaoui op muziek van Hildegard von Bingen, uitgevoerd door Ensemble Sarband. Op 4 maart in Breda (Chassé Theater), 8 maart in Groningen (Stadsschouwburg).

dans
OK-KO Nelly Staircase is een ‘beeldende dansvoorstelling’ door Helma Melis met ‘podiumpassanten’, filmfragmenten en muziek van Joost van Dijk. Vrijdag (première) en zaterdag in Verkadefabriek, Den Bosch.

dans
Fluke is een programma van het Nederlands Dans Theater I dat bestaat uit Fluke (2002) van Mats Ek, en een nieuw werk van Jiri Kylián, Vanishing Twin (unfinished work) op muziek van Han Otten. Vanavond in Tilburg (Schouwburg), zaterdag in Heerlen (Parkstad Theater), 6 t/m 8 maart tot slot in Amsterdam (Muziektheater).

dans
4x20 Colourproof is een vierluik door Scapino Ballet Rotterdam met premières van Georg Reischl (Matter for a Poem) en Marco Goecke (Blushing). Daarnaast twee stukken van Ed Wubbe, The Green uit 2006 en Sister Fury uit 2004. Vanavond in Amersfoort (De Flint), 1 maart in Alkmaar (De Vest), 5 maart in Goudse Schouwburg.

dans
Imperium door Dansgroep Krisztina de Châtel op muziek van Henry Purcell. Reprise van sublieme voorstelling. Vanavond in Almere (Schouwburg), 3 maart in Groningen (Stadsschouwburg), 6 maart in Hoorn (Het Park).

dans
Vuur & Vlam van Introdans bestaat uit drie werken: Fireplace van Mats Ek, Most of the Day I’m Out van Yossi Berg en Disclose van Gisela Rocha. Zaterdag in Zwolle (Odeon), 5 maart in Meppel (Ogterop).

dans
El ultimo café, drieluik over de nieuwe flamenco door flamencodanser Andrés Marín, begeleid door vijf Spaanse instrumentalisten en een zanger. Op 5 maart in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), 9 maart in Groningen (Stadsschouwburg).

Meer over