Agenda theater

Zes danslessen in zes weken van Richard Alfieri werd vertaald door Laurens Spoor voor Joop van den Ende Theaterproducties. Peter Lusse en Trudy Labij spelen de dansleraar en de eenzame weduwe die om elkaar heen draaien....

theater
Eddie Danst door Theatergroep Ponies is een zoektocht naar het rock 'n roll-gevoel. Eddie wil een rockster zijn, egocentrisch en ongegeneerd. Van 13 t/m 15 november in Utrecht (Theater Kikker), 20 november in Den Bosch (Verkadefabriek), 22 t/m 24 november in Amsterdam (Theater Bellevue).

theater
Wolfskers door Het Toneelhuis, is Guy Cassiers tweede voorstelling in zijn Triptiek van de Macht. Over de ondergang in het imperium van drie dictators: Hitler, Hirohito en Lenin. Dinsdag in Groningen (Stadsschouwburg), 16 november in Den Haag (Kon. Schouwburg).

theater
Una Giornata Particolare naar de film van Ettore Scola, in regie van Peter de Baan. Met Linda van Dyck en Tom Jansen als verschoppelingen van het fascistische Italië, die troost bij elkaar vinden. Vanavond in Nieuwegein (De Kom), vrijdag in Wassenaar (De Warenar), zaterdag in Heerde (Cultureel Centrum), 14 november in Zwolle (De Spiegel), 15 november in Laren (Singer Theater).

theater
De Dikke van Dale door Theaterproductiehuis Zeelandia, met Bram Kwekkeboom als de onderwijzer en woordenboekenmaker die geen makkelijk leven had. Vanavond in Goes (De Mythe), vrijdag in Sint Jansteen (De Warande), zaterdag in Kortgene (De Pompweide), 15 november in Krabbendijke (De Meiboom).

theater
Bambie 12 van mimetheatergroep Bambie gaat over de tijd, toekomst en lifestyle. Eindregie: Ko van den Bosch. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (Frascati), dinsdag in Hoorn (Het Park), 15 en 16 november in Rotterdam (Lantaren/Venster).

theater
Koning Lear, in regie van Alize Zandwijk door RO Theater en KVS. Met Jack Wouterse als een brute, destructieve koning die in een chaos terecht komt. Vanavond t/m 19 november in de Rotterdamse Schouwburg.

theater
3 zussen van Boogaerdt/VanderSchoot is het tweede deel van een drieluik, dat is geïnspireerd op Drie zusters van Tsjechov. De drie zussen proberen hun koffers te pakken, en verliezen zichzelf in dagdromen. Vanavond in Tilburg (De NWE Vorst), vrijdag en zaterdag in Haarlem (Toneelschuur), 14 november in Barendrecht (Het Kruispunt).

theater
Op de ziel, een tekst van Peer Wittenbols over drie mensen die denken dat ze het geluk hebben gevonden. Regie: Rob Ligthert. Vanavond t/m 9 december in Huis Oostpool, Arnhem.

theater
Levende doden is een thriller van Laura Wade over wat er met iemand gebeurt die een lijk vindt. Kunnen zij leven met de dood? Door het Nationale Toneel in regie van Ivar van Urk. Met Pauline Greidanus, Jeroen Spitzenberger, Tijn Docter e.a. Vanavond t/m 17 november in Nationale Toneel Gebouw in Den Haag.

theater
Ajax van Sofokles door Theatercompagnie en Toneelgroep Amsterdam in regie van Theu Boermans. Met Hans Kesting als de gekwetste held die zijn recht zoekt. Vanavond in Utrecht (Stadsschouwburg), vrijdag en zaterdag in Tilburg (Schouwburg), 13 en 14 november in Den Haag (Kon. Schouwburg), 15 t/m 23 november in Amsterdam (Stadsschouwburg).

theater
Oblomov, Kroetz’ bewerking van Gontsjarovs roman door Het Zuidelijk Toneel in regie van Matthijs Rümke. Met Bert Luppes als de melancholieke landeigenaar die zijn leven vult met dagdromen. René van ‘t Hof is zijn trouwe bediende. Vrijdag in Drachten (De Lawei), 14 november in Leeuwarden (De Harmonie), 15 november in Tiel (Agnietenhof), 16 november in Arnhem (Schouwburg).

theater
Saint Denis is het verhaal van de flamboyante Vlaamse travestiet Antoine, die naar Parijs trok voor een groots en meeslepend leven. Een solo van Dennis Coenen bij toneelgroep Aluin. Regie: Erik Snel. Vrijdag en zaterdag in Theater Bellevue, Amsterdam en 15 november in Provadja, Alkmaar.

theater
Liaisons dangereuses van Christopher Hampton naar het boek van Choderlos de Laclos, met Ariane Schluter en Gijs Scholten van Aschat als het perverse paar dat een gevaarlijk spel speelt. Johan Doesburg regisseert deze voorstelling van het Nationale Toneel. Vanavond in Veenendaal (De Lampegiet), vrijdag in Apeldoorn (Orpheus), zaterdag in Zeist (Figi Theater), dinsdag in Den Bosch (Theater a/d Parade), 15 november in Enschede (Twentse Schouwburg), 16 en 17 november in Groningen (Stadsschouwburg).

theater
Wuivend graan van Wim T. Schippers gaat over een groot geleerde die tijdens een lezing belandt in een schrijnende familieruzie. Met Titus Muizelaar, Nelly Frijda, Olga Zuiderhoek e.a. Regie: Titus Tiel Groenestege. Vanavond in Den Bosch (Verkadefabriek), vrijdag in Emmen (De Muzeval), zaterdag in Breukelen (Theater 4en1), 14 november in Hoofddorp (De Meerse), 15 november in Utrecht (Stadsschouwburg), 16 november in Amstelveen (Schouwburg).

theater
Alptraum, komische ‘whodunnit’ van Peer Wittenbols door Oostpool. Reprise. Regie: Ted Keijser. Vanavond in Zaandam (Zaantheater), 15 november in IJmuiden (Witte Theater), 19 en 20 november in Amsterdam (Theater Bellevue).

theater
King Lear van Shakespeare, door Het Vervolg, in regie van Léon van der Sanden. Met Rik van Uffelen als de oude koning en dwaas, die zich van alles en iedereen vervreemd. Vanavond in Leidse Schouwburg, zaterdag in Zoetermeer (Stadstheater), 15 november in Wageningen (Junushoff), 16 november in Heerenveen (Posthuistheater).

theater
Het Licht van Torgny Lindgren gaat over een afgelegen dorp waar iedereen, op zeven mensen na, sterft aan een geheimzinnige ziekte. Door het Noord Nederlands Toneel. Vanavond in Amersfoort (De Flint), zaterdag en zondag in Amsterdam (Stadsschouwburg), 13 november in Almere (Schouwburg), 14 november in Utrecht (Stadsschouwburg).

theater
Odyssee, de laatste beproeving van Homerus door Bonheur, in een bewerking van Peter Sonneveld en Lex Bohlmeijer. Betoverende monoloog van Paul R. Kooij, begeleid door trombone en altviool. Vrijdag in Breda (Chassé Theater), maandag in Leidse Schouwburg, 17 november in Dordrecht (Kunstmin).

theater
Torquato Tasso van Goethe door ‘t Barre Land, een nieuwe vertaling en enscenering van de succesvolle voorstelling uit 1997. Vrijdag en zaterdag in de Rotterdamse Schouwburg.

theater
Platform door NTGent, naar de roman van Michel Houellebecq over een jong stel dat iedereen wil laten genieten van seks en hun dromen wreed verstoord zien door een terreuraanslag. Regie: Johan Simons. Reprise. Vanavond t/m zaterdag in Den Haag (Kon. Schouwburg), 14 t/m 17 november in Eindhoven (Parktheater).

theater
Ik ben weg van Ger Thijs (tekst/regie) door Het Toneel Speelt. Met Mark Rietman en Peter Blok als twee kunstbroeders die elkaar na jaren weer ontmoeten en pijnlijke herinneringen ophalen. Vanavond en vrijdag in Amsterdam (Stadsschouwburg), dinsdag in Goudse Schouwburg, 15 maart in Roosendaal (De Kring), 16 november in Amsterdam (De Meervaart).

theater
Sic transit gloria mundi door Alaska. Twee mannen en twee vrouwen zitten vast op een luchthaven en verliezen de grip op hun leven. Met Dragan Bakema en Maria Kraakman. Tekst en regie: Marijke Schermer. Gratis toegankelijk. Vanavond in IJmuiden (Witte Theater), vrijdag in Den Bosch (Verkadefabriek),

dans
Ignis Fatuus, drieluik van Itzik Galili, met twee oudere stukken, The Drunken Garden en Exile Within, gecombineerd met het nieuwe Six. Vanavond première in De Tamboer, Hoogeveen.

dans
Hans van Manen Festival Tournee, vier stukken van Van Manen door Het Nationale Ballet t.g.v. de 75ste verjaardag van de choreograaf. Black Cake, Dreaming about you, Adagio Hammerklavier en Metaforen. Vanavond in Den Bosch (Theater a/d Parade); vrijdag in Utrecht (Stadsschouwburg), zondag in Den Haag (Lucent Danstheater), dinsdag in Eindhoven (Parktheater), 14 november in Arnhem (Schouwburg), 15 november in Groningen (Stadsschouwburg).

dans
Gula, choreografie van Jens Van Daele (Generale Oost) in een serie over de zeven hoofdzonden, na woede (Ira), jaloezie ( Invidia), nu gulzigheid. Door vijf dansers op muziek van Greg Smith. Vanavond t/m zondag in De Melkweg, Amsterdam.

Meer over