Agenda theater

Mooi weer vandaag van David Storey speelt in de tuin van een psychiatrische inrichting, waar bewoners elkaar tegenkomen. Door Theater Het Hof, vanavond t/m 11 augustus in Theater Het Hof, Boekhorstenstraat 58, Arnhem; première zaterdag....

theater
Mijzenfestival, in een paarse paviljoen in de Mijzenpolder tussen Schermerhorn en Ursem, met Practising Suma, een dansvoorstelling over de kunst van het nietsdoen op 17 en 18 juli. Op 19 en 20 juli een uitvoering van Simeon ten Holts Horizon en op 21 en 22 juli het muziektheaterstuk De Vooruitgang van Moos d'Herripon. www.mijzen.nl

theater
Over het IJ Festival op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Nog tot en met zondag voorstellingen door 't Woud, Public Amusement, Dries Verhoeven, Orkater, Polly Maggoo, Volksoperahuis en nog veel meer. Zie ook: www.overhetij.nl

theater
Groenland door Theatergezelschap Vis à Vis speelt zich af in een wereld van sneeuw en ijs. Herbert en Wendy hebben een prefab woning op Groenland gekocht, dat zich ergens onder de sneeuw bevindt. Vanavond t/m 28 juli op de Muiderzandweg van Almere-Strand. Aanvang 22.15u.

theater
Midzomernachtdroom van Shakespeare door Theater het Amsterdamse Bos. Vanavond t/m 8 september in het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos. Aanvang 21.30u. Bij twijfelachtig weer kijken op www.bostheater.nl

theater
Piece of Cake, muzikale voorstelling over ‘het nagerecht’ door Expeditie 3, een club jonge theatermakers onder leiding van Alba Theaterhuis. Vanavond t/m zondag in het theater aan Laan van Poot 97, Den Haag.

theater
De Parade met Suver Nuver, Spinvis, De Stratenmaker Op Zee-Show, Ashton Brothers, Carver Orkater, De Paardenkathedraal, De Achterbank Generatie, Van Houts & De Ket, De Vogelfabriek, Teatro, Ballet met Van Leth, De Varkensfabriek, Schöne Welt, Hendrick-Jan de Stuntman en nog veel meer. Nog t/m zondag in Westbroekpark, Den Haag (www.deparade.nl).

theater
In de familie, een Franse komedie van Agnès Jaoui en Jean-Pierre Bacri over een wekelijks familiediner dat wordt verpest door gekwetste trots en oud zeer. Een verliefde ober legt een slechte relatie bloot. Door Suburbia in regie van Albert Lubbers. Vanavond t/m zaterdag om 21u op het overdekte plein van De Kemphaan in Almere.

theater
Alptraum door Theater Oostpool is een komische ‘whodunnit’ voor iedereen van acht tot 88 jaar, bedoeld als zomerse seizoensafsluiter. Vrolijke nachtmerrie waarin vijf mensen met rode neuzen op zoek gaan naar de oplossing voor een bankoverval. Een tekst van Peer Wittenbols, geregisseerd door Ted Keijser. Van 17 t/m 28 juli tot slot in Theater Bellevue, Amsterdam.

dans
Julidans, nog t/m 14 juli in diverse theaters in Amsterdam: in Theater Bellevue vanavond en vrijdag Attakkalari Centre for Movement Arts met Purushartha; in de Stadsschouwburg vrijdag en zaterdag Finnish National Ballet met Reuna (Edge), Trickle, Green Oak; in de Melkweg vanavond om 19u Nora Chipaumire met Chimurenga; vrijdag vanaf 20u op het Leidseplein Bal Moderne m.m.v. Rosas (www.julidans.nl).

dans
Rise Fall Out In van Dylan Newcomb door Stranddans, zondag op het strand van Zandvoort (bij strandtent Take Five) en tot slot maandag bij Wijk aan Zee, bij paviljoen Instuif. Toegang gratis. ww.stranddans.nl

muziektheater
Tarzan, uitbundige musical van Joop van den Ende Theaterproducties. Met Ron Link als Tarzan, die wordt opgevoed door gorilla’s, en Chantal Janzen als Jane, zijn liefje. De liedjes zijn van Phil Collins. Voor onbepaalde tijd in Fortis Circustheater in Scheveningen.

muziektheater
My fair lady met Thom Hoffmans als professor Higgins en Céline Purcell als het bloemenmeisje Eliza dat een dame moet worden. Een Joop van den Endeproductie. Laatste voorstellingen t/m 22 juli in Stadsschouwburg, Utrecht.

muziektheater
The Wiz , sprookjesachtige musical over het meisje Dorothy, dat op zoek gaat naar de tovenaar van Oz, wiens ‘fort’ dit keer onder cameratoezicht staat. Een Van den Ende-productie, met Danny de Munk en Nurlaila Karim. Voor onbepaalde tijd in het Beatrix Theater, Utrecht.

jong
De Kleine Prins is een interactieve tentoonstelling waarin je op ontdekkingsreis gaat door de wereld van de volwassenen. Naar het beroemde verhaal van De Kleine Prins van De Saint-Exupéry. In Villa Zebra, Rotterdam, t/m 2 september. Tel. 010-2411717 (www.villazebra.nl).

Meer over