Agenda Theater

The Power of the Puppet, presentatie van een workshop van poppentheatermaker Neville Tranter, waaraan onder meer Sanne van Rijn mee doet....

Theater
Tegenover Lady Di, solo door Julika Marijn over de relatie tussen een verongelukte prinses en haar levende bewonderaarster. Van 27 t/m 30 december op locatie in de Gildenmeestersalon van Huize Frankendael in Amsterdam - inclusief high tea. www.huizefrankendael.nl

Theater
Carmen, bewerking door Hans van den Boom en Maureen Versprille tot een feestelijke familievoorstelling voor iedereen vanaf 9 jaar. Door Stella Den Haag en het Nationale Toneel. De gepassioneerde, onbetrouwbare verleidster is nu een vrolijke meid die haar vrijers op afstand houdt omdat ze zo vrij als een vogeltje wil zijn. Met Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger als Carmen en Don José. Met medewerking van zangers van de Nieuwe Opera Academie en musici van het Koninklijk Conservatorium. Vanavond t/m 4 januari in de Kon. Schouwburg, Den Haag.

Theater
Peer Gynt van Ibsen, bewerkt door Ted Keijser als kerstproductie voor de hele familie in Theater a/h Vrijthof in Maastricht. Over een grenzeloze fantast die op zijn reizen het fortuin vindt, maar de ware rijkdom elders tegenkomt. Mét de muziek van Grieg, live uitgevoerd door een ensemble o.l.v. Bart Rademakers. Nog zes voorstellingen: zaterdag t/m dinsdag, 3 en 4 januari.

Theater
11Stêdetocht, in barre en bizarre tocht, een 12 uur durend theaterproject van Tryater waarbij de bezoeker per bus de Elfstedentocht aflegt. Een 200 kilometer lange tocht, waarvoor warme kleding en waterdichte schoenen worden aangeraden. Een concept van Ira Judkovskaja. Regie: Guido Kleene, Karina Kroft en Jellie Schippers. Vandaag t/m 3 januari, dagelijks drie starttijden, vanaf de Zwettehaven in Leeuwarden, om 06u, 06.45u en 7.30u. www.11stedetocht.nl

Theater
Ben ik al geboren?, een toneeltekst van Gerardjan Rijnders voor Toneelgroep De Appel met Sacha Bulthuis in de hoofdrol. Ze speelt een oude vrouw die geen contact meer heeft met het leven zich om haar heen. Is het fantasie? Of het verleden? Vanavond t/m 31 januari in het Appeltheater, Den Haag.

Theater
Margreet Dolman brengt warmte & dominee Gremdaat wijst de weg naar een evenwichtig 2009, vanavond, vrijdagmiddag en -avond, zaterdag en 29 t/m 31 december ('s middags) in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam.www.bettyasfalt.nl

Theater
Sneeuwwitje van Oranje is een lunchvoorstelling van Niek Barendsen over een koningin die het moet afleggen tegen een blonde prinses uit Argentinië. Met Wil van der Meer, Lies Visschedijk, Sergio IJssel en Niek Barendsen. Tot en met 28 december om 12.30u in Theater Bellevue, Amsterdam.

Theater
Sawm, vierde deel van de Pax Islamica van Sabri Saad El Hamus door De Nieuw Amsterdam. Een zoektocht van naar de bron van de islam - dit keer in een woestijntent. Van 28 t/m 30 december in de Rotterdamse Schouwburg.

Theater
Dinner for one is een tekst van Kees Prins over twee oudere Amsterdamse artiesten die op kerstavond herinneringen ophalen aan het optreden en hun jeugd in de Jordaan. Door Olga Zuiderhoek en Kees Prins. Vrijdag t/m 31 december om 19u in de Kon. Schouwburg in Den Haag, inclusief maaltijd. www.podiumdeluxe.nl

Theater
Medea van Euripides door het Nationale Toneel in regie van Johan Doesburg. Met Ariane Schluter als de wanhopige, ongelukkige Medea die een drastisch besluit neemt. Op 2 januari in Deventer (Schouwburg), 3 januari in Groningen (Stadsschouwburg).

Theater
Zum Wohl door Suver Nuver speelt in Oostenrijk, het land van ‘Freud, Fritzl, Hitler en Sissi’. Afscheidsvoorstelling van mimegezelschap Suver Nuver, dat in deze vorm ophoudt te bestaan. Vanavond t/m 3 januari (’kersteditie’) in Bellevue, Amsterdam.

Theater
De Batavia is een toneelstuk van Marcel Otten voor producent Hummelinck Stuurman. Over een schipbreuk in Nederlands-Indië, hebzucht en moordlust. Ignace Cornelissen regisseert Reinier Bulder, Vincent Croiset, Bill van Dijk, Marc Klein Essink e.a. Op 2 januari in Breda (Chassé Theater), 3 januari in Enschede (Twentse Schouwburg), 5 en 6 januari in Amsterdam (Stadsschouwburg).

Dans
Russisch Balletfestival door het Tsjaikovski Perm Ballet in het RAI Theater, Amsterdam. Van 25 t/m 28 december De Notenkraker en van 30 december t/m 4 januari Het Grootste Zwanenmeer ter wereld , op muziek van Tsjaikovski. www.stardusttheatre.com

Dans
De Notenkraker, authentieke opvoering door Sint-Petersburg Ballet m.m.v. het Nationaal Filharmonisch Orkest van Oekraïne. Donderdag in Dordrecht (Kunstmin), 26 december in Kerkrade (Parkstad Theater), 28 december in Tiel (Agnietenhof).

Dans
Sleeping Beauty door Sint-Petersburg Ballet en orkest. Vanavond in Den Haag (Lucent Danstheater) en 27 december in Den Bosch (Theater a/d Parade).

Dans
Notenkraker & Muizenkoning door Het Nationale Ballet. Vrije bewerking van het beroemde kerstballet door Toer van Schayk en Wayne Eagling. Met uitbundige wintertaferelen en schitterende kostuums. Vanavond, 26, 27 29, 30 en 31 december en 1 januari in Het Muziektheater, Amsterdam.

Circus
Cascade, kerstcircus in Stadsschouwburg, Utrecht. Met cascadeurs, ‘horror-turnen’, acrobatiek op de fiets en clowns. Op muziek van Nino Rota en Ennio Morricone. Vandaag t/m 30 december.

Circus
Kerstcircus Ahoy, nog t/m 30 december in Ahoy, Rotterdam. Met meer dan 50 artiesten uit 10 landen.

Circus
Wintercircus Martin Hanson, traditioneel circus met jongleurs, limbo, paarden, slangenmeisjes en hondendressuur. Vanavond in Steenwijk (De Meenthe), donderdag in Purmerend (De Purmaryn), vrijdag en zaterdag in Hoorn (Het Park), zondag in Amstelveen (Schouwburg), maandag in Beverwijk (Kennemer Theater), dinsdag in Den Helder (De Kampanje), 31 december en 1 januari in Alkmaar (De Vest).

Circus
Circus Herman Renz staat nog t/m 4 januari in Haarlem, Veerplas, t.o. IKEA.

Circus
Wereldkerstcircus in Theater Carré, Amsterdam, vanavond t/m 4 januari.

Circus
Wintercircus ook in Dordrecht op het Plein van Europa, t/m 30 december.

Circus
Kerstcircus door Wereldsterren Circus, 25 t/m 28 december in Rijnhal, Arnhem.

Circus
Internationaal Kerstwintercircus, van 25 december t/m 3 januari in Parktheater, Eindhoven.

Circus
Limburgs Kerstcircus in Sittard-Geleen, aan de Haspelsestraat, vanavond t/m 4 januari.

Meer over